Luister Live

Tekort aan openbare toiletten

23 maart 2021 - 22:33

De gemeente Wetteren gaat bekijken of er meer toiletmogelijkheden zijn in het centrum van Wetteren. Dat gebeurt na een vraag van gemeenteraadslid Annelien Van Der Gucht.

Annelien van der Gucht is zelf horeca-uitbater en op momenten dat er take away wordt aangeboden, krijgt ze dikwijls vragen van mensen die dringend naar het toilet moeten. Horeca-uitbaters kunnen niet anders dan in overtreding gaan omdat er geen openbare toiletten beschikbaar zijn in het centrum van Wetteren. De toiletten van CC De Poort zijn wel opengesteld maar niet bewegwijzerd. Die worden dan ook nauwelijks gebruikt. Veel mensen weten niet dat de toiletten daar op de eerste verdieping liggen.

Schepen van Gebouwen en Patrimonium Katrien Claus vindt het een terechte vraag en wil voor het centrum van Wetteren de mogelijkheden bekijken. Het ontbreken van openbare toiletten is voor heel wat mensen een belemmerende factor om naar het winkelcentrum te komen. Anderzijds is het niet evident om in voldoende mogelijkheden te voorzien, rekening houdend met de geldende corona-voorschriften. De toiletten van het gemeentehuis en de bib zijn vrij te gebruiken tijdens de openingsuren. Dit aanbod kan duidelijker bekend gemaakt worden en er zal bekeken worden hoe die toiletten ook op zaterdag open kunnen.  Er wordt ook onderzocht waar er bijkomende voorzieningen haalbaar zijn.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Johnny Hates Jazz

Shattered Dreams
10:19

Enrique Iglesias

Me pase
10:15

Blof & Geike

Zoutelande
10:11

Culture Club

Church Of The Poison Mind
10:06

Maluma

Sobrio