Luister Live

Tickets voor Sint-Baafskathedraal

23 december 2020 - 12:43

Vanaf vandaag worden tickets aangeboden voor een bezoek aan de Sint-Baafskathedraal in Gent. Dat bezoek kan wel ten vroegste op 1 mei.

In en rond de Sint-Baafskathedraal zijn grondige werkzaamheden bezig om een nieuw bezoekerscentrum te maken voor de kathedraal en voor het Lam Godsretabel in de sacramentskapel. De werken gaan intussen de laatste fase in. De nieuwe vitrine voor het Lam Gods is geplaatst en wordt momenteel proefgedraaid. Weliswaar nog zonder het meesterwerk erin, dat tot de opening op 25 maart 2021 op zijn vertrouwde plek in de Villakapel blijft te bezichtigen.

In de crypte van de kathedraal zijn de restauratiewerken afgerond en wordt momenteel druk gewerkt aan de installatie van de bezoekersbeleving. Daar kan men diep in het verleden reizen en de bewogen geschiedenis van het Lam Gods en de Sint-Baafskathedraal kunnen beleven alsof men er zelf bij was.

Tickets met tijdslots kunnen vanaf 23 december 2020 gekocht en gereserveerd worden via de vernieuwde website www.sintbaafskathedraal.be. Omwille van de mogelijke beperkingen ten gevolge van Covid-19 worden voorlopig tickets voor een bezoek vanaf 1 mei 2021 aangeboden.

Het hele project is een huzarenstuk geweest. Zo zijn er tijdens de archeologische opgravingen meer dan 11 ton menselijke botten opgegraven.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Tom Grennan

Don't break the heart
22:13

Nick Kamen

Loving You Is Sweeter Than Ever
22:09

Robert Palmer

Johnny & Mary
22:06

Ed Sheeran

Shivers
22:00

Bryan Adams

Do i have to say the words