Luister Live

Uw lijf is goed genoeg

7 maart 2021 - 14:18

Op maandag 8 maart is het internationale vrouwendag. Viva-SVV Oost-Vlaanderen grijpt deze dag aan om vrouwen duidelijk te maken dat ze best tevreden kunnen zijn over hun lichaam.

Het badpakkenseizoen is in aantocht. Het is een periode waarin we overspoeld worden met beelden van perfecte vrouwen. De covers van vrouwenbladen, reclamefolders en zelfs medische brochures bij de apotheker of de huisarts tonen enkel mooie, slanke vrouwen. Ook op sociale media wordt kwistig gewerkt met filters en Photoshop want imperfecties horen niet thuis in deze perfecte maatschappij.

Naar de aanleiding van 8 maart, Internationale Vrouwendag, lanceert VIVA-SVV het ‘Goed Genoeg Lijfboek’. Die is verkrijgbaar in lingeriewinkelsover heel Vlaanderen. Daarmee wil de vrouwenvereniging ingaan tegen de onrealistische normen en verwachtingen van vrouwelijke schoonheidsidealen. De maatschappelijke druk om aan die norm te voldoen is groot, met eetstoornissen, crashdiëten en depressies als veelvoorkomende gevolgen. VIVA-SVV wil vrouwen niet alleen aanzetten hun lichaam te aanvaarden zoals het is maar ook hun imperfecties te omarmen.

Het boek zal, zodra het weer toegelaten is, gratis uitgedeeld worden tijdens allerlei activiteiten en acties. Ondertussen zal het Goed Genoeg – Lijfboek te vinden zijn in lingeriewinkels verspreid over heel Vlaanderen. Dat is een ideale locatie. In lingeriewinkels worden vrouwen echt geconfronteerd met hun lichaam en komen onzekerheden gemakkelijk naar boven.

Deelnemende winkels in Oost-Vlaanderen:

Mio Sogno, Oude Vest 69, 9200 Dendermonde

Mio Sogno, Vrijheidstraat 6, 9300 Aalst

Lingerie Camille, Hundelgemsesteenweg 762, Merelbeke

Fraai Destelbergen, Dendermondesteenweg 436

Fraai De Pinte, Pintestraat 57

Fraai Lochristi, Dorp-West 32 

Fraai Lokeren, Schoolstraat 3 

Fraai Gent, Kortedagsteeg 10 

Lingerie Bustique, Grotestraat 22,9500 Geraardsbergen

Lingerie Zita, Vrasenestraat 64, Nieuwkerken

Iris Lingerie, Dorp 73, 9185 Wachtebeke

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Snow Patrol

Every Car You Chase
23:27

John Farnham

You're The Voice
23:21

Amuka

Appreciate me
23:16

Sugababes

Overload
23:13

Adele

Can i get it