Luister Live

Veiliger fietsen in Kluizen

- 30 januari 2020 - 9:59

Op woensdag 5 februari organiseert het gemeentebestuur van Evergem een infomarkt over het traject Oude Burggrave en Vaartstraat West. Die vindt plaats van 19 tot 21 uur in de parochiezaal in de Kluizendorpstraat 80 in Kluizen.

Op dat traject wil de gemeente de veiligheid van de fietsers verhogen. Er komen enkele ingrijpende wijzigingen. Er komt een tweerichtingsfietspad van 2,50 meter breed. Dan blijft er nog 5 meter rijweg over. Het autoverkeer kan elkaar nog steeds kruisen aan een aangepaste snelheid. Het fietspad situeert zich aan de rechterzijde van de weg, komende van Kluizen, tussen de kruispunten Forelstraat en Guldensporenstraat.

De snelheid op het einde van de bebouwde kom in Kluizen tot aan de Noordlaan wordt verlaagd van 70 naar 50 km per uur. Tussen het kruispunt Toekomststraat en Hoogstraat komt er een snelheidsremmer. ook de voorrang wordt gewijzigd. Wie van Ertvelde komt, verleent vanaf de wijziging voorrang aan het verkeer uit de Forelstraat. Zo is de kans groter dat het verkeer de Hoogstraat en Noordlaan neemt.

Op het kruispunt Guldensporenlaan – Vaartstraat-West komt er een rotonde met een klein middeneiland.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Rolling Stones

Start Me Up
22:06

Tom Browne

Funkin' For Jamaica
22:02

Kylie Minogue

Real Groove (met Dua Lipa)
21:58

Fleetwood Mac

Don't Stop
21:55

Godley & Creme

A Little Piece Of Heaven