Luister Live

Verdachte van bedreigingen opgepakt

- 1 juli 2020 - 13:45

In de nacht van maandag 29 op dinsdag 30 juni 2020 omstreeks 03u50 kreeg de politie van Gent een oproep vanuit AZ Jan Palfijn in Gent. Er werd melding gemaakt dat een man het ziekenhuis was binnengedrongen, door de gangen liep en met een voorwerp aan het zwaaien was. De man zou verschillende patiƫntenkamers doorzocht hebben. Toen hij opgemerkt werd door twee verpleegkundigen, bedreigde hij hen met een mes.

Bij aankomst kon de politie de man vrijwel onmiddellijk aantreffen en arresteren. Er raakte niemand gewond. Bij nazicht in het ziekenhuis bleek dat er een aantal ruimtes overhoop was gehaald en er een deur werd geforceerd. De verdachte is een 35-jarige man uit Langemark-Poelkapelle.

Uit verder onderzoek blijkt dat de man ook in aanmerking komt voor feiten van bedreigingen en diefstal van afgelopen vrijdagavond 26 juni 2020 in een school aan de Ottogracht in Gent. Daar was een man omstreeks 20 uur binnengedrongen tijdens een klassenraad. Hij bedreigde er de aanwezige leraars met een snoeischaar en een injectiespuit en kon geld meenemen. De politie van Gent was zeer vlug ter plaatse en doorzocht het hele gebouw maar kon de man toen niet meer aantreffen.

Op vordering van het parket Oost-Vlaanderen werd de man woensdag voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent wegens afpersing, diefstal en verboden wapendracht. De onderzoeksrechter heeft de man aangehouden. Op vraag van het parket heeft de onderzoeksrechter een psychiater-deskundige aangesteld om de geestestoestand van betrokkene te onderzoeken.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

George Michael

Fastlove
00:06

Björk

It's Oh So Quiet
00:02

Ed Sheeran

Bad habits
23:59

George Ezra

Shotgun
23:53

Bon Jovi

Always