Luister Live

Verzinseling: “Verhalenwandeling langs mooie paden met streekgebonden verhalen ten voordele van het goede doel”

23 januari 2019 - 21:06

Vorig jaar liep Pieter Bracke een marathon ten voordele van het UZ Gent, dit jaar pakt hij het anders aan en organiseert hij samen met zijn gezin Verzinseling ten voordele van Fonds Kadee en Kom op tegen Kanker. “Mijn zoon Jules had 12 jaar geleden een levertransplantatie en sindsdien ligt Fonds Kadee ons nauw aan het hart.”

Pieter kwam op het idee om Verzinseling te organiseren nadat hij vorig jaar een marathon ten voordele van UZ Gent liep. “Dit jaar wilden we iets organiseren waar mensen iets aan hebben en waar we zelf interesse in zouden hebben als gezin. Zo groeide het idee om een verhalenwandeling langs mooie paden en verhalen op verrassende locaties te organiseren.” Pieter is nog steeds op zoek naar toffe locaties waar verhalen kunnen verteld worden zoals schuren, kapellen,… “We willen ook graag mooie verhalen vertellen die lokaal gebonden zijn. Daarnaast hebben we heel veel vertellers nodig, de lijst is bijna compleet maar mensen kunnen me steeds contacteren.”

Sinterklaas

Verzinseling is een verhalenwandeling waarbij twee goede doelen centraal staan. Enerzijds is er de keuze voor Fonds Kadee. “Het is een organisatie die verbonden is met UZ Gent en die initiatieven organiseert voor chronisch zieke patiënten. Mijn zoon Jules van 13 jaar heeft op zijn 11 maanden een levertransplantatie gehad en werd daardoor in de loop der jaren een paar keer opgenomen in het kinderziekenhuis van Gent.  Hij is daar steeds zeer goed opgevangen. Het is voor kinderen zeker niet evident om opgenomen te worden en je kiest die momenten ook niet, soms is dat met Sinterklaas, met kerst, nieuwjaar of Pasen… Dan is het wel leuk als de Sint eens langskomt.” Daarnaast is er ook de keuze voor Kom op tegen Kanker. ” In maart loop ik de Kom op tegen Kankerrun en als deel van het team wil ik mijn steentje bijdragen met de Verzinseling. Ons team heet de Fireflies.”

Avontuurlijk

De Verzinseling telt drie trajecten. “Enerzijds is er het traject van twee kilometer waarmee je vlot kan bollen met rol -en kinderwagen, daarnaast is er nog het traject van vier km. Dat is al iets avontuurlijker maar nog makkelijk te doen voor families en tot slotte is er nog een traject van negen km.” Start en aankomst is aan Sport- en recreatiedomein De Warande en de wandelingen lopen langs De Stuifduinen, Den Blakken,de Schelde en de grotere wandeling gaat tot aan Den Boskant. Na de wandeling kunnen de dorstigen zich laven en de hongerigen zich spijzen: “Het Verzinselcafé zal doorlopend geopend zijn met drankjes en snacks.”

Inschrijven

Starten gebeurt tussen 13u30 en 15u na voorinschrijving. “Zo’n twee weken ervoor wordt het exacte startuur meegedeeld aan de deelnemers zodat ze in groepjes kunnen wandelen. Voorlopig zijn er al meer dan 200 inschrijvingen. Inschrijven kan via verzinseling@gmail.com.

Herbeluister hieronder het interview:

Meer info via de Facebookpagina.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Paul Simon

You Can Call Me Al
12:53

Heart

These Dreams
12:50

Danzel

Pump it up
12:47

Dinky Toys

Declaracion de amor
12:41

Metejoor

Rendez-vous