Luister Live

Vlaams minister Bart Somers pleit voor algemeen vuurwerkverbod

19 november 2020 - 16:47

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers overlegt met alle provinciegouverneurs om een algemeen vuurwerkverbod af te kondigen tijdens de komende eindejaarsperiode. Dat is al het geval in West-Vlaanderen. Maandag staat het verbod ook op de agenda van de Oost-Vlaamse gouverneur tijdens het overleg met alle Oost-Vlaamse burgemeesters.

De eindejaarsperiode gaat traditioneel gepaard met veel vuurwerk. Nu grote vuurwerkshows in steden en gemeenten zijn afgelast, is de kans nog groter dat veel mensen in hun eigen tuin aan de slag gaan met vuurpijlen. In de provincie West-Vlaanderen is al een algemeen verbod aangekondigd. Minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers overlegt met de andere gouverneurs om overal dit voorbeeld te volgen: “We moeten onze ziekenhuizen en verplegend personeel niet extra belasten, ze hebben al werk genoeg tijdens deze coronacrisis.”

Op federaal niveau bekijkt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden een algemeen verbod, maar Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers overlegt alvast met de vijf provinciegouverneurs. Bart Somers: “Samen met de verschillende gouverneurs bekijk ik of we overal dezelfde maatregelen kunnen nemen als in West-Vlaanderen. Het heeft het voordeel van de duidelijkheid”.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Black Eyed Peas

I gotta feeling
13:11

Dua Lipa

Love again
13:07

ZZ Top

Gimme all your lovin
13:01

Kreuners

Layla
12:55

Lisa Stansfield

The real thing