Luister Live

Westrem: Petitie voor speelplein

17 februari 2021 - 13:01

Rebecca De Jonge heeft namens de bewoners van deelgemeente Westrem een petitie overhandigd aan het gemeentebestuur van Wetteren. Zij vraagt een speelpleintje in hun buurt.

De petitie werd gestart naar aanleiding van het plaatsen van nieuwe gemeentelijke speeltoestellen in de Martinuswijk in Massemen. 169 inwoners ondertekenden de petitie na een oproep via de facebookpagina van Westrem. Ze vragen een plaats waar kinderen van alle leeftijden kunnen ravotten en ouders kunnen samen komen. Voor de kinderen heeft Westrem momenteel niets te bieden. Er zijn toch veel jonge kinderen in Westrem. Daarenboven komen er heel wat nieuwe woningen in de Binnenkouter. Daar zullen ook veel kinderen komen wonen.

Schepen van Jeugd Dietbrand Van Durme is de vraag naar een speelpleintje genegen. De gemeente is bezig met een speelweefselplan voor het ganse grondgebied van Wetteren. Westrem zal niet vergeten worden. Voor elke wijk bekijkt de gemeente wat er is aan speelmogelijkheden en trekt dan met een actieplan naar de buurt. Tegen de zomer zou dat actieplan klaar moeten zijn.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Soulsister

Facing love
11:23

Sheila E.

A Love Bizarre
11:17

Ub40

Maybe Tomorrow
11:14

Niels Destadsbader

Sterker
11:10

Nek

Laura Non C'è