Luister Live

Wetteren: Hondenlosloopweide is klaar

26 maart 2021 - 17:36

De hondenlosloopweide in de Peperstraat in Wetteren is klaar en kan vanaf nu gebruikt worden. Honden kunnen er los rondlopen, springen, snuffelen en soortgenoten ontmoeten.

De gemeente kreeg het perceel in gebruik van de Vlaamse Waterweg. Het ligt naast de dienstweg richting Scheldedijk, rechtover Gamma. De hondenweide werd omheind met kastanjehekwerk en voorzien van 2 ingangen met sas. Zo kan iedereen vlot binnen en buiten zonder kans op ontsnappingen. Baasjes moeten, net zoals dat overal moet, de hondenpoep van hun hond opruimen en in een van de hondenpoepbuizen deponeren die aan de ingang staan. Het werd geen strak gazon maar een plek met prikkelende speelelementen voor de actieve honden en verstopplekjes voor de minder avontuurlijke viervoeter. Er zijn ook 2 zitbanken.

Het gebruik van de hondenweide houdt ook een aantal afspraken in. Die staan op de infoborden aan de ingang te lezen. De parking voor het terrein wordt later aangepakt. Het wordt een parking met een in-en uitrit en afgebakende parkeerplaatsen.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Dan Hartman

Relight My Fire
10:37

Enrique Iglesias

Me pase
10:34

Roxette

I wish i could fly
10:27

Beyonce

Single Ladies (Put A Ring On It)
10:25

Aya Nakamura

Jolie nana