Luister Live

Wetteren: Mariagaard geeft racisme rode kaart

3 februari 2021 - 16:45

Mariagaard aan de Oosterzelesteenweg in Wetteren is één van de 14 scholen die mag deelnemen aan het project ‘Geef racisme een rode kaart’, uitgewerkt door Club Brugge, in samenwerking met een aantal Europese topclubs.

De leerlingen van de eerste graad worden de komende weken meegenomen in een lessenpakket dat draait rond respect voor diversiteit. Een delegatie van Club Brugge bezorgde woensdag het lesmateriaal op Mariagaard. Een groep leerlingen, fans van diverse voetbalclubs, heette hen welkom.

Club Brugge ziet diversiteit net als een troef. Binnen de multiculturele samenstelling van de spelerskern, met meer dan 10 nationaliteiten, is de Ivoriaanse verdediger een rots in de branding, zorgt de kapitein voor de nodige dosis Hollandse branie en geeft de Nigeriaanse winger de perfecte voorzet naar de Nederlandse en Belgische spitsen. Samen vormen ze één team en streven ze samen één doel na. Club Brugge wil zijn kracht en impact op de samenleving inzetten en doet dit samen met de scholen aan de hand van het foundationproject Geef Racisme De Rode Kaart.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Robert Palmer

Johnny & Mary
22:06

Ed Sheeran

Shivers
22:00

Bryan Adams

Do i have to say the words
21:58

Michael Buble

Feeling Good
21:54

St Germain

Sure thing