Luister Live

Wetteren: Nog meer mensensmokkelaars opgepakt

3 maart 2021 - 19:01

In het onderzoek naar de mensensmokkel, onder meer op de snelwegparking in Wetteren, werd woensdag een huiszoeking gedaan in een opvangtehuis voor migranten in Gembloux.

Gezien er regelmatig transmigranten werden aangetroffen op en rond de snelwegparking in Wetteren, startte de Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen in opdracht van het parket Oost-Vlaanderen een onderzoek. Uit een eerste onderzoek bleek dat een bende voornamelijk transmigranten uit Oost-Afrika smokkelde. Drie weken geleden volgde een grootsccheepse actie op de parking van Wetteren. Bij deze actie werden drie vermoedelijke bendeleden gearresteerd. Tevens werden vijf transmigranten die in de ladingruimte van een vrachtwagen verborgen zaten, opgepakt.

Door verder onderzoek konden twee bijkomende verdachten gearresteerd  worden op het moment dat zij hun activiteiten probeerden te hervatten op de snelwegparkings van Wetteren en Sterpenich. De verdachten zijn voornamelijk van Oost-Afrikaanse afkomst. De modus operandi van de bende bestond erin transmigranten met de trein naar Wetteren te brengen, om vervolgens naar de snelwegparking te gaan. In de nachtelijke uren openden ze vrachtwagens met bestemming Verenigd Koninkrijk en lieten ze de transmigranten zich tussen de lading verbergen.

Uit verdere analyse bleek dat een deel van de transmigranten, alsook enkele verdachten, verbleven in een opvangtehuis in Gembloux. De aangehouden personen worden ervan verdacht dit goedbedoeld initiatief te misbruiken voor hun mensensmokkelactiviteiten, door transmigranten in Gembloux te laten opvangen en hen vervolgens van daaruit naar de snelwegparkings te begeleiden.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Gorky

Anja
00:42

Real Thing

You To Me Are Everything (1986 Remix)(Single Version)
00:39

Paul Cless Feat. Brixx

Suavemente
00:35

Luka

Not too late
00:33

ting tings

shut up and let me go