Luister Live

Wetteren: Start project Stuyvenberg

15 maart 2021 - 12:28

In Wetteren is maandag het project Stuyvenberg van start gegaan. De bedoeling is om de ganse wijk te herwaarderen.

Via een eerste wijknieuwsbrief die bedeeld wordt in de wijk, wil de gemeente Wetteren alle inwoners, handelaars, bedrijven, eigenaars en scholen in de wijk op de hoogte brengen van de toekomstige plannen. Naast een aantal projecten die langere tijd in beslag zullen nemen, zoals bijvoorbeeld de heraanleg van de wegen, wordt ook werk gemaakt van initiatieven op kortere termijn.

In de eerste nieuwsbrief doet een gemeente een oproep bij de bewoners om zich in te schrijven voor het telraamprokect. dat is een project om te meten hoeveel verkeer er door de straat komt. men vraagt ook naar de visie van alle bewoners naar de toekomst van de wijk. De ingevulde kaartjes kan men voor het einde van de maand maart terug bezorgen via de opgestelde brievenbussen op het terras van Café Den Eeminck, binnen bij Bakkerij De Coninck en aan het onthaal van LDC De Koffiebranderij. De resultaten van de bevraging zullen meegenomen worden bij de verdere uitwerking van de projecten in de wijk.

In de wijk gaat de gemeente de komende jaren de aansluiting van de riolering verbeteren en kijken wat er beter kan op vlak van mobiliteit en wonen. Dit project wordt gekoppeld aan verschillende acties rond woonkwaliteit, toegankelijkheid en duurzaamheid.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Michael Buble

Feeling Good
21:54

St Germain

Sure thing
21:51

Bart Peeters

Dat komt door jou
21:47

Eric Clapton

Forever Man
21:44

Mariah Carey

Dreamlover