Luister Live

Wetters rapduo Baardbross: “Vroeger schreven we teksten in het toilet op school”

16 oktober 2017 - 11:20

Wetteren City is nog steeds een grote vijver vol talent. Dat bewijst ook Baardbross. Het Wetterse rapduo bestaat uit twee broers, Ogulcan Altinkaya en Anil Altinkaya. Samen brachten ze afgelopen zaterdag een bezoekje aan de Kwetteraars en brachten ze live hun song ‘Helemaal lijp’ . “2Pac is ons voorbeeld.” 

Baardbross laat zich niet zo makkelijk definiëren. “Wij  brengen rap, hiphop en R&B. De beats worden aangebracht door de producers maar we schrijven onze teksten zelf. We mogen zeggen dat we allebei even creatief zijn. We helpen elkaar als we vast zitten.” En doorheen de dag zijn ze er ook veel mee bezig. “Inspiratie kan overal komen en vaak gebeurt dat ook op het toilet. Dat was vroeger ook al het geval, dan schreven we snel teksten in het toilet op school.”

Hun liefde voor muziek delen de broers al een tijdje. “We zijn hier al van kinds af aan mee bezig. Het was vooral mijn broer Anil die eerst gepassioneerd was door muziek. Ik keek op naar broer en zo zijn we samen naar 2Pac beginnen luisteren en zo is het allemaal begonnen,” vertelt Ogulcan.

Baardbross met hun groupies op bezoek in de studio

Baardbross performde ook live in de studio. “Het nummer dat we gaan brengen heet ‘Helemaal Lijp’. Het gaat over helemaal gek worden in uw gedachten. We doen vaak crazy met elkaar en zo ontstaan gekke ideeën. In onze clip ga je dat ook zien. En toen waren ze er klaar voor. “Braadbross in je tent.”

Het tweede nummer heet ‘Oogje op jou’. “Dat gaat over verliefd worden op de buurvrouw. Het is een sexy nummer geworden. En ja ik was vroeger verliefd op mijn buurvrouw,” vertelt Anil.

Herbeluister het interview en de live versie van ‘Helemaal Lijp’

Op het einde van het interview ging Baardbross nog eens helemaal loss. Herbeluister hun freestyle.

Wie Baardbross live aan het werk wil zien, kan terecht op 21 oktober in Uitbergen in Café De Zwaan.

Volg Baardbross via Facebook en hun youtubekanaal Baardbross Tv

Interview: Joery Vergeylen

 

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Dua Lipa

Love again
18:03

Stevie Wonder

Do I Do
18:00

Contours

Do you love me
17:57

Soulsister

Facing love
17:54

Marshmello

Leave before you love me (met Jonas Brothers)