Radio Accent
Luister

Luister live

11 december 2017 - 14:21     

Wetterse bands lanceren crowdfunding en benefietoptreden: “Red mee ons repetitielokaal”

Nee Sam Van Heddeghem, Vinnie en Niels François kwamen eens niet langs om The Grassroots Movement te promoten. Wel om hun repetitiekot te redden. “Samen met andere Wetterse bands slaan we de handen in elkaar om het lokaal te renoveren maar zoals iedere muzikant, hebben wij geen rotte frank.”

“Het is denk ik al de tweede of derde generatie dat er muzikanten repeteren in het lokaal aan de Warandelaan,” zegt Niels. “We zijn met zo’n negen groepen die er regelmatig komen oefenen maar onlangs zijn er appartementen gebouwd achter het lokaal en zijn er klachten gekomen over geluidsoverlast. Daarom willen we het nu renoveren.”

Tweede thuis

De groepen denken er niet aan om een andere lokaal te zoeken. ” Alles wat we nodig hebben, staat daar. Het is een tweede thuis geworden, ook onze jamsessies vinden daar plaats. Als we willen repeteren in het lokaal van de gemeente, vergt dat meer rompslomp omdat we dan al ons materiaal moeten versleuren. En we willen het lokaal ook renoveren als dankbetoon aan de vrouw, Niek Doyen die het lokaal steeds ter beschikking stelt.”

Benefiet

En daar is dus veel geld voor nodig. “Zoals elke muzikant, hebben we geen rotte frank. Daarom willen we een crowdfundingsactie op touw zetten en een benefietoptreden organiseren daar zullen onder meer groepen optreden zoals The Grassroots Movement, Delta Crash, The Leslies, Silent Wolf, Lil Dix, Jelle Lauwers, Kasper van het vroeger Dorian and the grays en The  Karma Collective. Het wordt een vette dag en avond. Daarnaast maken we ook een compilatie cd van alle groepen die in het repetitielokaal oefenen. De volledige opbrengst van beide acties gaat naar het lokaal.”

Mailen

De crowdfunding moet nog opgestart worden maar wie zich niet kan inhouden kan al bij de bands terecht. “Elke band verspreidt informatie en er is ook al een e-mailadres waar mensen zich kunnen melden om te sponsoren of helpen verbouwen, want handige harry’s zijn we ook niet.” Mailen kan naar repetitiewarandelaan@gmail.com.

Herbeluister hieronder het interview

 

 

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Steppenwolf

Born to be wild
07:51

Walter Grootaers

Een brief voor Kerstmis
07:45

Dire Straits

So Far Away
07:42

Sam Hunt

Ex To See
07:36

Climie Fisher

Rise To The Occasion (Hip Hop Mix)