Luister Live

Zwemmen in open water

25 juni 2021 - 9:36

Er wordt momenteel voor verschillende locaties geïnformeerd naar de mogelijkheid tot het aanmaken van een zwemzone voor zwemmen in open water.

De Vlaamse Waterweg onderzoekt de locaties steeds met dezelfde criteria en afwegingen. Zo werd in Gent het Houtdok (foto) onderzocht maar daar voldoet het water momenteel niet aan de kwaliteitsnormen. Op de Dender te Denderleeuw en het Kanaal Van Eeklo te Eeklo is het niet mogelijk om een zwemzone af te sluiten waardoor interactie met scheepvaart niet kan uitgesloten worden.

Samen met Sport Vlaanderen, Agentschap Zorg en Gezondheid, de Vlaamse Milieumaatschappij en de Vlaamse Waterweg wordt ook bekeken hoe er op korte en langere termijn gezorgd kan worden voor meer zwemmogelijkheden in open lucht.

Zwemmen in bevaarbare waterwegen is om veiligheidsredenen verboden, mede ten gevolge van het intense gebruik van de waterwegen voor beroepsscheepvaart. De zwemmer kan immers gewond raken door een doorvarend schip, meegesleurd worden door de gevaarlijke onderstroom, een thermische shock ervaren en verdrinken of ziek worden omwille van een ontoereikende waterkwaliteit.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Roxy Music

More than this
19:29

Crispie

Ladidada
19:25

Culture Club

Karma Chameleon
19:20

REM

Man on the Moon
19:16

Joshua Kadison

Jessie