1 op 5 Gentenaars doet moeite om verloren knuffel terug te bezorgen

Johan Van Bever
4 november 2023 - 9:56
1 op 5 Gentenaars doet moeite om verloren knuffel terug te bezorgen

Volgens een recent sociaal experiment in verschillende Belgische steden zou één derde van de Belgen het initiatief nemen om een verloren teddybeer terug te bezorgen aan een kind. Dat nationale gemiddelde wordt nauwelijks gehaald door Gent, waar slechts 1 op 5 inwoners zo vriendelijk was om contact op te nemen met de eigenaar van de verloren knuffel.

Deze zomer werden 110 knuffelberen opzettelijk verloren gelegd in 11 grote Belgische steden, telkens op een andere locatie, zoals in een café, in een station of op een bankje in het park. Alle beren hadden een label met een kindernaam én een telefoonnummer. Op die manier kon worden onderzocht in welke steden, op welke plaatsen en door wie de meeste verloren knuffels zouden worden teruggebracht naar de kinderen/eigenaars. 

Van de 11 Belgische steden over het hele land waar het experiment werd uitgevoerd, delen de inwoners van Gent een gedeelde voorlaatste plaats samen met Oostende. In deze twee steden werd slechts 20% van de verloren gelegde beren teruggebracht naar hun eigenaars. Dat resultaat ligt onder het nationale gemiddelde (33%). Het zijn de inwoners van Leuven en Waver die het meest behulpzaam zijn gebleken: 60% van de beren die in deze twee steden zijn verloren gelegd werden teruggebracht. Hasselt staat met 50% teruggebrachte beren op de derde plaats. Antwerpen komt op een vierde plaats met 4 bewoners die op zoek waren naar de rechtmatige eigenaars van de knuffels (40%). De stad waarvan de bewoners het minst geneigd zijn om een verloren teddybeer terug te brengen is Brussel (10%). ​ ​ 

Laatst gespeeld op Accent

13:55
cover of TAYLOR SWIFT with I Knew You Were Trouble.

TAYLOR SWIFT

I Knew You Were Trouble.
13:52
cover of ARIANA GRANDE with We can

ARIANA GRANDE

We can't be friends
13:48
cover of ELTON JOHN with Candle In The Wind 1997

ELTON JOHN

Candle In The Wind 1997
13:43
cover of SHAGGY with Oh Carolina

SHAGGY

Oh Carolina
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.