11.11.11: “Wij willen ook cijfers en feiten geven die mensen bewust maken van het probleem”

Fabian Tack
8 november 2018 - 14:12
11.11.11: “Wij willen ook cijfers en feiten geven die mensen bewust maken van het probleem”

Binnenkort is het weer 11.11.11. Dat wil zeggen dat er alweer honderden acties op poten wordt gezet om geld in te zamelen. Ook Jo Hemelsoet, die je ongetwijfeld wel kent van het radioprogramma ‘Hemelzoete Zondag’, is een van de vrijwilligers die zijn handen uit de mouwen zal steken op 9 en 10 november. 

Dit jaar vraagt 11.11.11, de koepel van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging, om stil te staan bij migratie en vluchtelingen: “Migratie en vluchtelingen zal nog een paar jaar het thema blijven”, zegt Hemelsoet, “veel mensen hebben het idee dat we overspoeld zullen worden of dat er een tsunami van vluchtelingen naar België komt. Maar wij willen ook wel feiten en cijfers geven die mensen bewust maken van het probleem.”

Insyriated

De acties rond 11.11.11 zijn al een tijdje bezig in Wetteren: “We hebben eventjes geleden een film vertoond in het Cultureel Centrum van Wetteren, CCNova. ‘Insyriated’ (de film) was prachtig en vooral voor de scholieren van de derde graad van Sint-Gertrudis, ’t Scheppers, Mariagaard,… We hebben de film drie keer vertoond en veel scholen zijn komen kijken, daarna hebben ze de film opgenomen in het lesprogramma. Op een donderdagavond hebben we de film ook eenmalig getoond aan het publiek.” Aldus Jo.

Carrefour en Delhaize

Op dit moment zijn de vrijwilligers druk in de weer met de voorbereiding van de verkoop van wenskaarten voor Kerstmis en Nieuwjaar: “We verkopen ook chocoladetruffels en pralines uit de Oxfam Wereldwinkel. Dit jaar staan we niet aan de Colruyt, maar aan de Carrefour en de Delhaize. We zullen er te vinden zijn op 9 en 10 november.

Herbeluister hieronder het interview:

 

 

Laatst gespeeld op Accent

16:32
cover of METEJOOR with Eigen Schuld

METEJOOR

Eigen Schuld
16:27
cover of EROS RAMAZZOTTI with Se Bastasse Una Canzone

EROS RAMAZZOTTI

Se Bastasse Una Canzone
16:24
cover of WESTEND with Maracuya

WESTEND

Maracuya
16:21
cover of HOT CHOCOLATE with Girl Crazy

HOT CHOCOLATE

Girl Crazy
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.