11 december : weekendtreinen Wichelen – School in je buurt Gent

Gepost door Johan Van Bever op 10 december 2021 - 22:59

Vanaf zondag 12 december breidt NMBS het treinaanbod verder uit. Deze aanpassingen maken deel uit van het vervoersplan december 2020-2023. De S8-treinen Louvain-la-Neuve – Brussel-Zuid rijden op weekdagen voortaan tot in Zottegem. Deze treinen stoppen daardoor ook in Hillegem, Herzele, Terhagen, Burst, Ede, Haaltert, Welle en Denderleeuw. De L-treinen Kortrijk – Gent-Sint-Pieters – Mechelen stoppen voortaan op zaterdag, zondag en op feestdagen in Wichelen. Op weekdagen rijden er extra vroege en late treinen tussen Gent-Sint-Pieters en Dendermonde en tussen Gent-Sint-Pieters en Aalst. Er rijden ook extra late treinen tussen Brussel, Gent-Sint-Pieters en Kortrijk, en dat in beide richtingen. Op zaterdagochtend rijdt er een extra vroege trein vanuit De Panne naar Lichtervelde en Gent-Sint-Pieters. Zaterdagavond is er een extra late trein in de omgekeerde richting, vanuit Gent-Sint-Pieters naar De Panne.

Naar aanleiding van het vijfjarig bestaan van OpStap in 2019 is er nu het fotoboek Birds of a Feather. OpStap is een programma van de Stad Gent voor mensen met een drugverslaving en mensen in herstel. Het fotoboek geeft inzicht in de organisatie en het leven van de mensen die er komen.  Vincen Beeckman en Lien Van Leemput sprokkelden verhalen en beelden door met de mensen te praten tijdens de vele inloopmomenten. Vincen vergezelde hen ook op hun vrijwilligerswerk naar het vogelasiel, de spuitenpatrouille, de kinderboerderij en trok met hen mee naar de zee en de Ardennen. Door de gesprekken kwam er een intiem vertrouwen tot stand dat zorgde voor openhartige beelden, dromen en getuigenissen. Birds of a Feather kost 30 euro en is online te bestellen via een link op de website van de Stad Gent.

In januari en februari 2022 krijgen ouders zoals elk jaar weer de kans om scholen in hun buurt te bezoeken, vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen met andere ouders. Het stadsproject ‘School in je buurt’ zorgt voor 30 verschillende scholenwandelingen. In totaal kunnen ouders 94 scholen bezoeken. Voor het eerst staan er bovendien scholenwandelingen op het programma in alle 25 Gentse wijken, want ook rond de Watersportbaan, in Macharius-Heirnis en in het Prinsenhof kunnen ouders scholen bezoeken via een wandeling, net zoals in Drongen, Sint-Denijs-Westrem, Wondelgem, Zwijnaarde en de Gentse kanaaldorpen. Inschrijven voor de scholenwandelingen is nodig en kan online via schoolinjebuurt.gent.be of via Gentinfo op het nummer 09 210 10 10.

De nieuwe fietspaden van Bogaert in Wichelen zijn officieel ingehuldigd en ingereden, 20 jaar nadat het eerste ontwerp werd getekend. De nieuwe fietspaden van het project Bogaert maken deel uit van het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk. Het gaat over een lengte van 1,7 kilometer in beide richtingen. Het is het grootste project dat de gemeente realiseerde in samenwerking met de Provincie. Het was een heel belangrijk project. Bogaert is een drukke sluipweg en er passeren veel kinderen en jongeren met de fiets, op weg van of naar school in Lede. Voor hen is de Bogaert nu een heel stuk veiliger geworden. Aquafin zorgde voor een gescheiden riolering. De Provincie financierde de aanleg van het fietspad, goed voor 1,7 miljoen euro. De helft daarvan komt uit het Vlaams Fietsfonds.

Met de opening van de rolschaatspiste op het Felix Beernaertsplein in Wetteren is meteen ook ‘Winter in Wetteren’ van start gegaan. Het is de eerste keer dat er een rolschaatspiste ligt en het is een niet zo vaak gezien evenement tijdens de eindejaarsperiode. Het idee ontstond tijdens de tentoonstelling over het rolschaatsverleden van Wetteren. In de jaren 1960 en ‘70 zetten rolschaatskampioenen Wetteren op de kaart en dat rolschaatsverleden leeft nog steeds verder. Niet zo vreemd dus dat in Wetteren de allereerste mobiele rolschaatspiste in Vlaanderen komt, in plaats van een energieverslindende ijspiste. De rolschaatspiste blijft tot 9 januari staan en is elke dag open van 10 tot 23 uur. De toegang bedraagt 5 euro. In die prijs kan men ook rolschaatsen huren. Wie zijn eigen rolschaatsen meebrengt, betaalt 3 euro. Het dragen van een mondmasker en het beschikken over een covid safe ticket is verplicht.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

AVA MAX

Weapons
06:27

POST MALONE, 21 SAVAGE

Rockstar
06:23

DANIEL STEINBERG

Home Wrecker
06:20

MATHIEU KOSS, ALOE BLACC

Never Growing Up
06:16

MARIAH CAREY, WHITNEY HOUSTON

When You Believe
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.