12 december 2021: Kinderopvang Wetteren – Wijkmobiliteitsplan Zwijnaarde

Johan Van Bever
12 december 2021 - 9:44
12 december 2021: Kinderopvang Wetteren – Wijkmobiliteitsplan Zwijnaarde

Voortaan wordt iedere bestuurder die betrokken is in een verkeersongeval, moet een speekseltest opgelegd, zelfs als er geen uiterlijke tekenen van druggebruik zijn. Dit geldt zowel voor verkeersongevallen met stoffelijke schade als voor verkeersongevallen met gekwetsten. Dat staat in de richtlijnen die uitgevaardigd werden door het parket van de procureur des Konings van Oost-Vlaanderen. Het aantal vaststellingen voor rijden onder invloed van verdovende middelen blijft jaar na jaar stijgen. Op 10 jaar tijd is het aantal vaststellingen verdrievoudigd. Toch blijft een te groot aandeel van bestuurders die verdovende middelen gebruiken, onder de radar. Na een positieve speekseltest zal steeds een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs worden opgelegd.

Foto : Het aanbod aan kinderopvang daalt in Wetteren. De gemeente zoekt een oplossing, onder meer in de leegstaande conciërgewoning van de sportfunctionaris. De onaantrekkelijkheid van het statuut van de medewerker in de kinderopvang is een van de oorzaken. De onthaalouders zijn heel afhankelijk van het aantal kinderen die komen. Wegens corona hebben heel wat mensen thuis gezeten en heeft het aantal op te vangen kinderen een fikse deuk gekregen. Maar er is meer aan de hand. Op de dalende trend in het aanbod van kinderopvang wil de gemeente nu een antwoord bieden. Op drie verschillende plaatsen hebben samenwerkende onthaalouders besloten om er mee te stoppen,in twee gevallen omdat de eigenaar van de woning de huur opzegde. De gemeente zoekt nu naar geschikte woningen om kinderen op te vangen voor voorschoolse kinderopvang en doet een oproep naar kandidaat onthaalouders die de opvang bij hen thuis willen doen. De gemeente hoopt ook om tegen september volgend jaar voorschoolse kinderopvang in de conciërgewoning van de Warande te organiseren.

De gemeente Wetteren houdt op 16 december een online infoavond over de buddywerking. Het is een nieuw initiatief dat intussen al in verschillende Vlaamse gemeenten wordt uitgetest. Wetteren wil buddy’s inzetten om onder de noemer ‘Brugwacht’ nieuwkomers in te burgeren in het vrijetijdsleven. Het is een proefproject in aanloop naar de algemene invoering in Vlaanderen. Wetteren is een ‘proeftuinproject’ dat later na een gunstige evaluatie ook in de gemeenten Laarne en Wichelen wordt uitgerold. Van de buddy wordt verwacht dat in de loop van zes maanden 40 uur met de inburgeraar aan de slag gaat. Dat kunnen zowel Wetteraars zijn als inwoners met een migratieachtergrond die het hier al goed kennen. De online infoavond vindt plaats op 16 december: https://fb.me/e/4ANiA6B6B

Het ontwerp voor het wijkmobiliteitsplan Zwijnaarde, Pleispark en Schilderswijk is klaar. Het plan moet de verkeersveiligheid en de leefkwaliteit verbeteren en de bereikbaarheid van de buurten garanderen. In februari legt het college het wijkmobiliteitsplan voor aan de gemeenteraad. In het dorpscentrum wordt doorgaand verkeer geweerd door een filter op de Hutsepotstraat, een filter op de Joachim Schaeyckstraat en enkelrichting in de Campusstraat. In de Isabella Van Oostenrijkstraat, ook een veelgebruikte schoolfietsroute, komt er eenrichtingsverkeer van de Heerweg-Noord naar de Hofakkerstraat. De verbinding tussen de N43 en de N60 via de Pieter Paul Rubenslaan-Putstraat-Rijvisschestraat en via Maaltemeers wordt autoluw.

Laatst gespeeld op Accent

05:58
cover of MISS MONTREAL with Altijd Onderweg

MISS MONTREAL

Altijd Onderweg
05:55
cover of FAST BOY X R3HAB with Electricity

FAST BOY X R3HAB

Electricity
05:52
cover of ICE SPICE FT. NICKI MINAJ with Princess Diana

ICE SPICE FT. NICKI MINAJ

Princess Diana
05:49
cover of LAURENT WOLF with Walk The Line

LAURENT WOLF

Walk The Line
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.