12% minder afval aan ‘verdwaalpalen’

Johan Van Bever
7 september 2023 - 9:30
12% minder afval aan ‘verdwaalpalen’

In het voorjaar rolde de Stad Gent een zwerfvuilcampagne uit met de opvallende verdwaalpalen. Om het effect te meten, werden afvaltellingen uitgevoerd. Daaruit blijkt nu dat er gemiddeld 12 procent minder afval lag in de parken dan voor de campagne. De campagne krijgt een vervolg, zo worden de palen alvast ingezet op Student Kick-Off.

In het voorjaar werd in Gent een campagne tegen zwerfvuil uitgerold. Heel wat parken kregen daarbij opvallende verdwaalpalen, zoals aan zee. Dat was onder meer het geval in Baudelohof, aan het Casinoplein, in het Koningin Astridpark, het Lousbergspark en aan het Sint-Annaplein. In die vijf parken werden op voorhand afvaltellingen uitgevoerd, net als in vijf ‘controleparken’, dat zijn parken waar de campagne niet liep. Dat ging om het Koningin Maria Hendrikaplein, het Muinkpark, het park aan de Martelaarslaan, het park aan de stadshal, en de Watersportlaan.

In de vijf parken met de verdwaalpalen zorgde de campagne voor gemiddeld 12 procent minder afval op de grond. in de vijf controleparken lag net meer afval. De Stad bekijkt dan ook om de campagne in de nabije toekomst te herhalen. Daarnaast wordt er gekeken om de verdwaalpalen in te zetten tijdens Student Kick-Off. Eén verdwaalpaal was overigens twee weken geleden te vinden in het station van Oostende. De NMBS is namelijk aan het onderzoeken of het ook voor hen nuttig kan zijn om dergelijke palen in te zetten tegen zwerfvuil.

Laatst gespeeld op Accent

03:14
cover of BOEF with Habiba

BOEF

Habiba
03:12
cover of DOUWE BOB with Nothing To Lose

DOUWE BOB

Nothing To Lose
03:07
cover of DEEP BLUE SOMETHING with Breakfast At Tiffany

DEEP BLUE SOMETHING

Breakfast At Tiffany's
03:04
cover of SHOUSE with Won

SHOUSE

Won't Forget You
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.