Alle basisscholen kregen innovatief speelconcept

Johan Van Bever
26 september 2023 - 0:03
Alle basisscholen kregen innovatief speelconcept

Het lokaal bestuur Destelbergen investeerde in spelverrijkend materiaal voor alle basisscholen in de gemeente, met als doel de buitenschoolse tijd van schoolgaande kinderen nóg boeiender te maken. 

Uit een ouder- en kinderbevraging, waar meer dan 500 gezinnen aan deelnamen, kwam naar voren dat de naschoolse opvang kon versterkt worden met spelverrijkend materiaal. Daarop sloeg het lokaal bestuur de handen in elkaar met Hop Up, een jonge Vlaamse start-up die een innovatief speelconcept ontwikkelde als antwoord op een tekort aan speelmogelijkheden voor kinderen buiten schooltijd.

Vanaf dit schooljaar worden de opvangruimtes van de naschoolse opvang van alle zes basisscholen uitgerust met een Hop Up speelconcept. Met levensgrote, maar lichte materialen krijgen kinderen en hun begeleiders de kans om een uitdagende speelomgeving te creëren. Van spannende beweegparcours tot fantasierijke constructies en ontspanningsplekjes in zelfgemaakte kampen. 

Dit project vormt een eerste stap binnen het BOA-verhaal. Vanaf januari 2026 neemt het lokaal bestuur Destelbergen de regie over de buitenschoolse opvang en activiteiten (BOA). Het voornaamste doel is om een geïntegreerd aanbod voor alle kinderen en gezinnen te ontwikkelen. 

Laatst gespeeld op Accent

19:51
cover of EYNKA with First Light

EYNKA

First Light
19:48
cover of MARSHMELLO & KANE BROWN with Miles On It

MARSHMELLO & KANE BROWN

Miles On It
19:45
cover of PAUL VAN DYK with For An Angel

PAUL VAN DYK

For An Angel
19:42
cover of TOMMY RICHMAN with MILLION DOLLAR BABY

TOMMY RICHMAN

MILLION DOLLAR BABY
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.