13 december : De Woonzaak in Gent – Golfterrein in Vlierzele – Bosbeheer Parkbos

Johan Van Bever
13 december 2021 - 6:32
13 december : De Woonzaak in Gent – Golfterrein in Vlierzele – Bosbeheer Parkbos

Op 17 december start de Woonzaak. Dat is een samenwerkingsverband van 45 sociale organisaties. De Woonzaak start een juridische procedure bij het Europees Comité voor Sociale rechten om een ambitieus Vlaams woonbeleid af te dwingen. Om de procedure kracht bij te zetten organiseren de partners van de Woonzaak in de week van 17 december een caravantour door heel Vlaanderen. Ze bezoeken organisaties en initiatieven die al jaren het beste van zichzelf geven om het recht op kwaliteitsvol en betaalbaar wonen te realiseren. De Woonzaak on Tour reist elke dag door een andere provincie en houdt daar telkens een publieksmoment. De tour stopt op dinsdag 14 december in Gent met een bezoek aan de Meubelfabriek in de Brugse Poort.


Het gemeentebestuur van Sint-Lievens-Houtem geeft negatief advies aan provincie over aanvraag omgevingsvergunning tot aanleg van een 9-holes golfterrein op de site van ILvA in Vlierzele. De site van het oude stort van ILvA op Bussegem is door de provincie via een provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) herbestemd naar recreatiezone. Het gemeentebestuur was en blijft van oordeel dat een herbestemming van het oude stort naar een golfterrein een goede zaak is voor de gemeente, de regio en de buurt. Echter, de aanvraag die nu op tafel legt baart de gemeente en enkele buurtbewoners zorgen. De opmerkingen en bedenkingen hebben vooral betrekking op de aanlegfase en de impact van de aanvoer van grond op de verkeersveiligheid- en -leefbaarheid voor de omwonenden. De gemeente heeft aan de Vlaamse minister Lydia Peeters gevraagd om een speciale werfafrit te maken op de E40 maar dat wordt geweigerd. de gemeente is van oordeel dat zoiets wel mogelijk moet zijn.

Natuur en Bos van de Vlaamse overheid organiseerde in samenwerking met de Parkbosgidsen een publieksactiviteit rond boomgericht bosbeheer in het Parkbos in Gent. Op een viertal plaatsen werd een aantal beheerwerken gedemonstreerd. Er werd onder andere een historische knot-elzenrij vrijgesteld. Dat gebeurde door langs beide zijden van de rij knotbomen een strook vrij te kappen zodat deze knot-elzen meer licht krijgen om te groeien. Ook de toekomstboommethode werd gedemonstreerd in het Parkbos. De toekomstboommethode is een vorm van dunning waarbij al vroeg wordt bepaald welke bomen in de toekomst het uitzicht van het bos zullen bepalen. Het hout afkomstig van de kapwerken tijdens het evenement zal deels gebruikt worden als speelhout in het speelbos. Van de knotwilgen zullen stekken worden gesneden om in te planten in het speelbos.

Laatst gespeeld op Accent

01:12
cover of DAVID GUETTA with Family Affair (Dance For Me)

DAVID GUETTA

Family Affair (Dance For Me)
01:09
cover of FERRY CORSTEN with Made Of Love

FERRY CORSTEN

Made Of Love
01:05
cover of DAVE LAMBERT with Not Over You

DAVE LAMBERT

Not Over You
01:00
cover of FATUM with Thade

FATUM

Thade
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.