13 leefpleinen in Gent

28 juni 2021 - 12:10 | auteur: Johan Van Bever

Gent gaat deze zomer voor een recordaantal van dertien leefpleinen, waarvan elf nieuwe. Een leefplein is openbare ruimte die tijdelijk als ontmoetingsplek wordt ingericht en waar er activiteiten voor en door buurtbewoners worden georganiseerd.

De leefpleinen in het Sleutelbloempark en aan de Watersportbaan zijn ook deze zomer weer van de partij, maar nu komen daar nog eens elf leefpleinen bij. Het gaat om de locaties Groene Briel, Sint-Baafsdorp, Heirnisplein, Halvemaanstraat, Lousbergpark, Gentbruggeplein, Scandinaviƫstraat, Marseillestraat, Casinoplein, Godshuishammeke en Seghersplein.

Een leefplein is openbare ruimte die tijdelijk als ontmoetingsplek wordt ingericht. Het zijn locaties waar veel mensen wonen, maar elkaar ontmoeten niet altijd vanzelfsprekend is. Of het zijn locaties waar buurtbewoners al samen activiteiten organiseren en de Stad Gent nu extra ondersteuning biedt. Bij het kiezen van de locaties houdt de Stad altijd rekening met de parkeerdruk en de leefbaarheid in de buurt.

Op veel leefpleinen zorgt de Stad Gent deze zomer voor heel wat activiteiten, van sport, spelletjes en workshops tot samen muziek spelen. Ook de wijkorganisaties zelf staan in voor heel wat activiteiten. Denk aan een koffieklets, petanque, een aperitiefmoment of een optreden. Op heel wat leefpleinen komen ook kunstenaars en artiesten langs.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

ED SHEERAN

Sing
00:22

K3

Mango Mango
00:18

THE WEEKND

Save Your Tears
00:16

R3HAB

My Pony
00:12

ALL-4-ONE

I Swear
Bekijk meer platen