13 leefpleinen in Gent

Johan Van Bever
28 juni 2021 - 12:10
13 leefpleinen in Gent

Gent gaat deze zomer voor een recordaantal van dertien leefpleinen, waarvan elf nieuwe. Een leefplein is openbare ruimte die tijdelijk als ontmoetingsplek wordt ingericht en waar er activiteiten voor en door buurtbewoners worden georganiseerd.

De leefpleinen in het Sleutelbloempark en aan de Watersportbaan zijn ook deze zomer weer van de partij, maar nu komen daar nog eens elf leefpleinen bij. Het gaat om de locaties Groene Briel, Sint-Baafsdorp, Heirnisplein, Halvemaanstraat, Lousbergpark, Gentbruggeplein, Scandinaviëstraat, Marseillestraat, Casinoplein, Godshuishammeke en Seghersplein.

Een leefplein is openbare ruimte die tijdelijk als ontmoetingsplek wordt ingericht. Het zijn locaties waar veel mensen wonen, maar elkaar ontmoeten niet altijd vanzelfsprekend is. Of het zijn locaties waar buurtbewoners al samen activiteiten organiseren en de Stad Gent nu extra ondersteuning biedt. Bij het kiezen van de locaties houdt de Stad altijd rekening met de parkeerdruk en de leefbaarheid in de buurt.

Op veel leefpleinen zorgt de Stad Gent deze zomer voor heel wat activiteiten, van sport, spelletjes en workshops tot samen muziek spelen. Ook de wijkorganisaties zelf staan in voor heel wat activiteiten. Denk aan een koffieklets, petanque, een aperitiefmoment of een optreden. Op heel wat leefpleinen komen ook kunstenaars en artiesten langs.

Laatst gespeeld op Accent

01:51
cover of SVNJACK with Never Left

SVNJACK

Never Left
01:45
cover of ARMANI & GHOST with Airport

ARMANI & GHOST

Airport
01:43
cover of BROMO with Do Better

BROMO

Do Better
01:39
cover of CLUB CONNECTION with Into My Mind

CLUB CONNECTION

Into My Mind
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.