130 teams spelen Roundnet-tornooi in Gent

Johan Van Bever
8 augustus 2023 - 13:35
130 teams spelen Roundnet-tornooi in Gent

Voor het vijfde jaar op rij organiseert Roundnet Gent een groot toernooi van hun betrekkelijk nieuwe sport. Meer dan 130 teams uit binnen- en buitenland zakken af naar Sint-Amandsberg om de winst in de wacht te slepen.

Roundnet Gent bestaat als club vijf jaar. Wat ooit ontstond vanuit een groepje oud-scoutsleiding groeide uit tot een grote club met meer dan 120 ingeschreven leden. Vijf jaar geleden wilden ze deze betrekkelijk nieuwe sport wat naamsbekendheid geven. Ondertussen organiseren ze voor de vijfde maal een toernooi dat binnen de Roundnet-scene al internationale bekendheid geniet.

De sport heeft iets weg van beachvolleybal. Een kleine gele bal wordt enkel niet over, maar in een klein rond net gespeeld door twee teams. Het speelveld kent geen grenzen en elke ondergrond is goed. Ook het netje op zich neemt niet veel plaats in en kan gemakkelijk opgesteld worden. 

Op 12 en 13 augustus organiseert de club Roundnet Gent een toernooi op de terreinen van de Ganda Korfbalclub aan de Hogeweg in Sint-Amandsberg. Meer dan 130 teams verzamelen er om voor de winst te strijden. Deze editie is extra speciaal, doordat de club haar vijfjarige bestaan viert. Om die reden zullen er na het toernooi ook bands en DJ’s het evenement van een extra voorzien. 

Laatst gespeeld op Accent

05:37
cover of FUGEES with Killing Me Softly

FUGEES

Killing Me Softly
05:34
cover of LF SYSTEM with Afraid To Feel

LF SYSTEM

Afraid To Feel
05:32
cover of ISSEY CROSS with Bittersweet Goodbye

ISSEY CROSS

Bittersweet Goodbye
05:28
cover of OLIVIA & PAUL SINHA with Elektriciteit

OLIVIA & PAUL SINHA

Elektriciteit
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.