Kubat’s Gym helpt in dialoog tussen politie en burgers

Johan Van Bever
15 februari 2024 - 15:29
Kubat’s Gym helpt in dialoog tussen politie en burgers

Op vraag van de Stad Gent en de Gentse politie organiseert Kubat’s Gym de komende twee jaar activiteiten in drie pilootwijken om de dialoog tussen burger en politie verder te versterken. Kubat’s Gym organiseerde eerder al bokslessen met de Gentse politie en jongeren uit Gentse wijken.

Kubat’s Gym kwam als beste speler uit de bus in de zoektocht naar een organisatie die de wederzijdse dialoog tussen politie en burgers verder kan versterken op plekken waar dat soms moeilijk is. Op vraag van de Stad Gent en de Gentse politie zal Kubat’s Gym de komende twee jaar in drie pilootwijken (Dampoort, Ledeberg en Nieuw-Gent) activiteiten uitwerken volgens de noden van de wijk.

Het gaat om een heel divers aanbod, van sportieve en culturele activiteiten tot tafelgesprekken en ‘community policing training’, waarbij burgers meer leren over het werk en de procedures van de politie. Bij die activiteiten is het de bedoeling dat de buurt een actieve rol krijgt. Zowel politie, jongeren, ouders als jeugdwerkingen en andere buurtorganisaties worden zoveel mogelijk betrokken.

Kubat’s Gym krijgt nu 153.000 euro om de komende twee jaar initiatieven te organiseren in de drie pilootwijken. Hogeschool Gent volgt alles op om de experimenten te professionaliseren, zodat ze op termijn ook elders gebruikt kunnen worden.  

Laatst gespeeld op Accent

06:45
cover of Georgia Ku with A Little More Lost

Georgia Ku

A Little More Lost
06:42
cover of STEPHEN OAKS & NILS VAN ZANDT & IWARO FEAT. NICKY JAM with Descontrol (Outta Control)

STEPHEN OAKS & NILS VAN ZANDT & IWARO FEAT. NICKY JAM

Descontrol (Outta Control)
06:39
cover of CASCADA with Ain

CASCADA

Ain't No Mountain High Enough
06:36
cover of STARTING ROCK FEAT. DIVA AVARI with Don

STARTING ROCK FEAT. DIVA AVARI

Don't Go
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.