23 leefstraten in Gent

Johan Van Bever
22 mei 2021 - 12:32
23 leefstraten in Gent

In Gent komen er de komende zomer 10 extra leefstraten. In totaal zorgt de Stad Gent samen met buurtbewoners deze zomer voor 23 leefstraten.

Dat het er een pak meer zijn dan vorige zomer, is niet toevallig. De coronamaatregelen versoepelen dan wel, maar van buurtfeesten zoals vroeger is nog geen sprake. De Stad blijft dan ook inspiratie opdoen om ontmoetingen tussen buurtbewoners deze zomer mogelijk te maken.

Door corona is de nood aan ontmoetingen dichtbij huis sterk gestegen, zegt schepen Astrid De Bruycker. “Veel Gentenaars hebben weinig tot geen buitenruimte, een leefstraat is dan een verademing. Het is een ideale manier om eenzaamheid tegen te gaan. In Gentbrugge was er een dame die amper sociale contacten had. Toen haar straat een leefstraat werd, heeft ze heel veel nieuwe mensen leren kennen”. 

Het zijn de bewoners die na een aanvraag bij het stadsbestuur de inrichting en de duur van de leefstraat bepalen, of die wel of niet afgesloten wordt bijvoorbeeld. Stad Gent zorgt voor de logistieke ondersteuning. Deze week werden matten, bloembakken, tafels en banken naar de Zalmstraat gebracht. De Zalmstraat is nu voor het zevende jaar op rij omgevormd tot leefstraat.

Laatst gespeeld op Accent

05:38
cover of BLACK BOX with Fantasy

BLACK BOX

Fantasy
05:34
cover of DIMI & DANIEL VERSTAPPEN with Mag Ik Dan Bij Jou

DIMI & DANIEL VERSTAPPEN

Mag Ik Dan Bij Jou
05:31
cover of BABY LASAGNA with Rim Tim Tagi Dim

BABY LASAGNA

Rim Tim Tagi Dim
05:28
cover of ALVARO SOLER with Muero

ALVARO SOLER

Muero
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.