23 leefstraten in Gent

22 mei 2021 - 12:32 | auteur: Johan Van Bever

In Gent komen er de komende zomer 10 extra leefstraten. In totaal zorgt de Stad Gent samen met buurtbewoners deze zomer voor 23 leefstraten.

Dat het er een pak meer zijn dan vorige zomer, is niet toevallig. De coronamaatregelen versoepelen dan wel, maar van buurtfeesten zoals vroeger is nog geen sprake. De Stad blijft dan ook inspiratie opdoen om ontmoetingen tussen buurtbewoners deze zomer mogelijk te maken.

Door corona is de nood aan ontmoetingen dichtbij huis sterk gestegen, zegt schepen Astrid De Bruycker. “Veel Gentenaars hebben weinig tot geen buitenruimte, een leefstraat is dan een verademing. Het is een ideale manier om eenzaamheid tegen te gaan. In Gentbrugge was er een dame die amper sociale contacten had. Toen haar straat een leefstraat werd, heeft ze heel veel nieuwe mensen leren kennen”. 

Het zijn de bewoners die na een aanvraag bij het stadsbestuur de inrichting en de duur van de leefstraat bepalen, of die wel of niet afgesloten wordt bijvoorbeeld. Stad Gent zorgt voor de logistieke ondersteuning. Deze week werden matten, bloembakken, tafels en banken naar de Zalmstraat gebracht. De Zalmstraat is nu voor het zevende jaar op rij omgevormd tot leefstraat.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

SAINT JHN

Roses (Imanbek Remix)
19:32

DANZEL

Time Machines
19:29

SURF MESA, EMILEE

Ily (I Love You Baby)
19:26

FLO RIDA, SAGE THE GEMINI & LOOKAS

G.D.F.R.
19:23

PURPLE DISCO MACHINE, SOPHIE AND THE GIANTS

In The Dark
Bekijk meer platen