23e Herdenkingstocht A. De Maesschalk: “Wandelen langs mooiste natuurplekjes in Wetteren”

29 mei 2017 - 12:50 | auteur: Fabian Tack

Op 28 mei vindt de 23e Herdenkingstocht van A. De Maesschalk plaats die georganiseerd wordt door WSV Wetteren. Een wandeltocht langs de rozen-en boomkwekerijen en de mooiste natuurplekjes van Wetteren. We hadden voorzitter en ‘duifke doet al’, Rudy Van der Heyden te gast in onze studio om ons te overtuigen die wandelschoenen uit de kast te halen.

De naam voor de Herdenkingstocht Alfons De Maesschalk komt niet uit de lucht vallen. “Wijlen Alfons was de stichter van de vereniging. In de jaren ’60 deed hij mee met de vierdaagse van Nijmegen en zo is hij op het idee gekomen om enkele tochten te organiseren. Hij is een van de pioniers van de wandelclubs in BelgiĆ«. En de keuze voor ons truitje lag voor de hand. We kozen oranje omdat Alfons de inspiratie vond in Nederland en ook voor groen omdat het een van de twee Wetterse kleuren is. Bovendien zijn fluo-oranje en lime-groen twee kleuren die opvallen en gemakkelijk te herkennen zijn,” legt voorzitter Rudy uit die ook de functie van materiaalbeheerder en parcoursmeester op zich genomen heeft.

Oorspronkelijk heette de wandeling “De Rozentocht”, vertelt Rudy: ” We hebben de naam veranderd want er zijn minder rozenkwekerijen en wilden we ook een eerbetoon aan Alfons houden. Het is nu 23 jaar geleden dat hij verongelukte met zijn fiets. ”

“De wandeltocht op 28 mei start op het Sint-Gertrudiscollege Wetteren en de aankomst is bij Calle Planten op de Serskampsteenweg. Je kan beginnen wandelen vanaf 7u30 tot 15u. Om 18u moet iedereen aangekomen zijn. Mensen die aangesloten bij een wandelclub betalen 1 euro 10 cent, mensen die niet-aangesloten zijn bij een club betalen 1 euro 50 cent en zijn ook verzekerd. Kinderen onder 12 jaar zijn gratis maar moeten wel inschrijven. Je kan kiezen voor een tocht van 6, 12,18 of 24 km. De parcours van 6 en 12 km zijn geschikt voor rolwagens en kinderwagen.”

Tot slot had Rudy nog een dankwoord voor alle steun die de club krijgt. “Hartelijk bedankt aan de sponsors, medewerkers en aan iedereen die ons een lokaal/ rustplaats ter beschikking stelt.”

Herbeluister het interview:

Meer info op de website

Interview: Joery Vergeylen, tekst: Shana Van de Velde

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Vanessa Paradis

Be my baby
10:39

George Ezra

Anyone for you
10:34

Eric Clapton

Forever Man
10:32

Boudewijn De Groot

Meisje van 16
10:28

DB Boulevard

Point Of View
Bekijk meer platen