25 jaar Abadabukileyo levert 2 medailles op

Johan Van Bever
21 november 2022 - 0:54
25 jaar Abadabukileyo levert 2 medailles op

Reinout Bracke van het wereldkoor Abadabukileyo ontving dit weekend in CC Nova in Wetteren twee medailles, uitgereikt door Vlaams Minister van cultuur Jan Jambon. Hij kreeg er een voor 25 jaar dirigent tijdens het vrijdagavondconcert van Abadabukileyo, het wereldkoor van het Sint-Gertrudiscollege. Reinout Bracke was bovendien ook de oprichter van het koor, gevormd tijdens een middagpauze op school. Tijdens het zaterdagconcert ontving hij een tweede medaille voor 25 jaar Abadabukileyo.

Abadabukileyo bestaat nu 25 jaar. Het wereldmuziekkoor van het Sint-Gertrudiscollege in Wetteren is een bende jonge en jong-van-hartige wereldverbeteraars die overenthousiast liederen uit de hele wereld tot leven brengen, liederen over oorlog en vrede, over liefde, over solidariteit en over wat ons allemaal samenhoudt.

Het was op 13 november 1997 dat in de kapel van het college de allereerste repetitie van Abadabukileyo plaats vond. Enkele tientallen leerlingen verschenen die donderdag wat bedremmeld maar heel nieuwsgierig in de collegekapel. Al snel was het muziekijs gebroken en zongen ze uit volle borst. Nu, 25 jaar later is Abadabukileyo nog springlevend maar wel getransformeerd van koor vol pubers naar een koor van alle leeftijden.

Laatst gespeeld op Accent

17:32
cover of CHARLY LOWNOISE & MENTAL THEO with Wonderfull Days

CHARLY LOWNOISE & MENTAL THEO

Wonderfull Days
17:29
cover of TODIEFOR with in my room

TODIEFOR

in my room
17:26
cover of AJR with Weak

AJR

Weak
17:23
cover of REGI FT MAXINE with Horen, zien en zwijgen

REGI FT MAXINE

Horen, zien en zwijgen
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.