25 jaar Abadabukileyo levert 2 medailles op

Gepost door Johan Van Bever op 21 november 2022 - 0:54

Reinout Bracke van het wereldkoor Abadabukileyo ontving dit weekend in CC Nova in Wetteren twee medailles, uitgereikt door Vlaams Minister van cultuur Jan Jambon. Hij kreeg er een voor 25 jaar dirigent tijdens het vrijdagavondconcert van Abadabukileyo, het wereldkoor van het Sint-Gertrudiscollege. Reinout Bracke was bovendien ook de oprichter van het koor, gevormd tijdens een middagpauze op school. Tijdens het zaterdagconcert ontving hij een tweede medaille voor 25 jaar Abadabukileyo.

Abadabukileyo bestaat nu 25 jaar. Het wereldmuziekkoor van het Sint-Gertrudiscollege in Wetteren is een bende jonge en jong-van-hartige wereldverbeteraars die overenthousiast liederen uit de hele wereld tot leven brengen, liederen over oorlog en vrede, over liefde, over solidariteit en over wat ons allemaal samenhoudt.

Het was op 13 november 1997 dat in de kapel van het college de allereerste repetitie van Abadabukileyo plaats vond. Enkele tientallen leerlingen verschenen die donderdag wat bedremmeld maar heel nieuwsgierig in de collegekapel. Al snel was het muziekijs gebroken en zongen ze uit volle borst. Nu, 25 jaar later is Abadabukileyo nog springlevend maar wel getransformeerd van koor vol pubers naar een koor van alle leeftijden.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

PAUL JOHNSON

Get Get Down
18:36

SPICE GIRLS

Goodbye
18:30

CELINE DION

Think Twice
18:27

CAPPELLA

U & Me
18:24

FUTURE BREEZE

Why Don't You Dance With Me
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.