3 waterkaarten ontwikkeld

Johan Van Bever
3 juli 2021 - 15:45
3 waterkaarten ontwikkeld

De Vlaamse Waterweg nv en stad Gent de allesomvattende beleidsvisie ‘Water in de stad Gent’.

De beleidsvisie ‘Water in de stad Gent’ bekijkt de huidige en toekomstige rol (en het gebruik) van water in Gent vanuit 6 verschillende uitdagingen. Gaande van het versterken van Gent als waterstad, economie, mobiliteit tot waterkwaliteit en ecologie, maar ook verblijven op of naast het water. Deze allesomvattende beleidsvisie werd vertaald in concrete actiepunten die stapsgewijs over de komende jaren worden uitgevoerd.

Gent beschikt over heel wat binnenwateren die door verschillende gebruikers maar al te graag benut worden. Om een goed overzicht te bieden van alle functies en mogelijkheden van deze blauwe, publieke ruimte, werden 3 waterkaarten ontwikkeld voor de stad. De kaarten zijn toegespitst op de verschillende soorten gebruikers. Vanaf vandaag kan je op de website van De Vlaamse Waterweg nv en stad Gent een kaart met alle ligplaatsen, een toeristische kaart en een vaarkaart terugvinden.

De vaarroutes voor pleziervaartuigen in Gent liggen al lang vast. Maar naast pleziervaartuigen komen de laatste jaren ook veel kajaks en kano’s voor op het water. Deze routes waren erg beperkt. Tot nu, want vanaf 1 juli tot eind oktober komt er een tijdelijke kano- en kajakoverstap aan de Franse Vaart, met doorvaart achter het Keizerpark in Gent. Kajakkers en kanoërs kunnen er gebruik maken van 2 tijdelijke pontons om makkelijk en veilig in en uit het water te gaan. De pontons liggen ter hoogte van de aarden dam en onder de brug van de Brusselsesteenweg.

Na eind oktober 2021 verdwijnen de tijdelijke pontons. Vanaf dan kan men vanuit Gent centrum enkel tot de voorkant van het Keizerpark varen en terug. Hetzelfde voor de Franse Vaart.

Laatst gespeeld op Accent

01:35
cover of DAVID GUETTA with Family Affair (Dance For Me)

DAVID GUETTA

Family Affair (Dance For Me)
01:31
cover of QUADRAN with Eternally (Radio Mix)

QUADRAN

Eternally (Radio Mix)
01:28
cover of ESSED with La Gente

ESSED

La Gente
01:24
cover of ABBA with Don

ABBA

Don't Shut Me Down (Clones Remix)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.