3 waterkaarten ontwikkeld

3 juli 2021 - 15:45 | auteur: Johan Van Bever

De Vlaamse Waterweg nv en stad Gent de allesomvattende beleidsvisie ‘Water in de stad Gent’.

De beleidsvisie ‘Water in de stad Gent’ bekijkt de huidige en toekomstige rol (en het gebruik) van water in Gent vanuit 6 verschillende uitdagingen. Gaande van het versterken van Gent als waterstad, economie, mobiliteit tot waterkwaliteit en ecologie, maar ook verblijven op of naast het water. Deze allesomvattende beleidsvisie werd vertaald in concrete actiepunten die stapsgewijs over de komende jaren worden uitgevoerd.

Gent beschikt over heel wat binnenwateren die door verschillende gebruikers maar al te graag benut worden. Om een goed overzicht te bieden van alle functies en mogelijkheden van deze blauwe, publieke ruimte, werden 3 waterkaarten ontwikkeld voor de stad. De kaarten zijn toegespitst op de verschillende soorten gebruikers. Vanaf vandaag kan je op de website van De Vlaamse Waterweg nv en stad Gent een kaart met alle ligplaatsen, een toeristische kaart en een vaarkaart terugvinden.

De vaarroutes voor pleziervaartuigen in Gent liggen al lang vast. Maar naast pleziervaartuigen komen de laatste jaren ook veel kajaks en kano’s voor op het water. Deze routes waren erg beperkt. Tot nu, want vanaf 1 juli tot eind oktober komt er een tijdelijke kano- en kajakoverstap aan de Franse Vaart, met doorvaart achter het Keizerpark in Gent. Kajakkers en kanoërs kunnen er gebruik maken van 2 tijdelijke pontons om makkelijk en veilig in en uit het water te gaan. De pontons liggen ter hoogte van de aarden dam en onder de brug van de Brusselsesteenweg.

Na eind oktober 2021 verdwijnen de tijdelijke pontons. Vanaf dan kan men vanuit Gent centrum enkel tot de voorkant van het Keizerpark varen en terug. Hetzelfde voor de Franse Vaart.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

KYGO, DNCE

Dancing Feet
15:57

ADELE

Easy On Me
15:53

CHRIS BROWN, BENNY BENASSI

Beautiful People
15:50

LONDONBEAT

You Bring On The Sun
15:46

THE VEGA BROTHERS

There It Is (Whoomp)
Bekijk meer platen