30% meer bezoekers tijdens feestjaar M.S.K.

Johan Van Bever
8 september 2023 - 22:52
30% meer bezoekers tijdens feestjaar M.S.K.

Het Museum voor Schone Kunsten Gent sluit het feestjaar naar aanleiding van zijn 225ste verjaardag af. Het oudste museum van België kan voldaan terugkijken op een goedgevuld programma dat 30 procent meer bezoekers lokte dan normaal.

Van september 2022 tot augustus 2023 vierde het MSK Gent zijn 225-jarige bestaan. Meer dan 130.000 mensen vonden hun weg naar het feestprogramma. De twee toptentoonstellingen speelden daarbij een grote rol: de Gentse kunstenaar Albert Baertsoen (34.887 bezoekers) en de 17de-eeuwse schilder Theodoor Rombouts (46.528 bezoekers).

Bovendien was er het project ‘De Collectie naar Buiten’, dat het museum naar de Gentse wijken bracht. Zo’n 400 kinderen en volwassenen uit 13 ateliers van de Academie voor Beeldende Kunsten Gent bouwden mee aan de tentoonstelling ‘Wijkwonders’. Zij kregen de kans om eigen werk te tonen in het museum. Daarnaast waren er 11 wijkprojecten met in totaal 21 partners: van woonzorgcentra en circusworkshops tot klasprojecten en straatkunst geïnspireerd op de MSK-collectie.

Daarnaast waren er nog heel wat bijzondere acties: van een silent disco tot concerten (Amenra en Jozef van Wissem) en zelfs een avond met bordspellen. Tot slot creëerden tien Gentse ontwerpers unieke MSK-artikelen voor de museumshop.

Laatst gespeeld op Accent

04:54
cover of MARTIN GARRIX & MOTI with Virus (How About Now)

MARTIN GARRIX & MOTI

Virus (How About Now)
04:50
cover of NE-YO with So Sick

NE-YO

So Sick
04:47
cover of CHEF

CHEF'SPECIAL

Miracles
04:43
cover of ELLIE GOULDING with Love Me Like You Do

ELLIE GOULDING

Love Me Like You Do
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.