31% meer startende ondernemingen in Oost-Vlaanderen

Gepost door Johan Van Bever op 15 juli 2021 - 11:28

Tijdens de eerste helft van dit jaar waagden 8.698 Oost-Vlaamse starters de sprong naar het ondernemerschap. Dat zijn er 30,68% meer dan de 6.656 starters op hetzelfde ogenblik in coronajaar 2020.

Minstens even opvallend is evenwel dat het er ook 19,35% meer zijn dan de 7.288 starters tijdens de eerste zes maanden van 2019, toen er van de coronacrisis nog totaal geen sprake was.

Dat blijkt uit cijfers die UNIZO bij Graydon opvroeg en analyseerde. “Wellicht zitten er bij de starters van dit jaar ook ondernemers die eigenlijk vorig jaar al van wal hadden willen steken, maar toen op pauze hebben gedrukt omwille van corona”, verklaart Jos Vermeiren, gedelegeerd bestuurder van UNIZO Oost-Vlaanderen, voor een deel de bijzonder gunstige score.

“Maar ook los daarvan blijft het opmerkelijk dat opnieuw zoveel kandidaten de sprong waagden, terwijl we zeker tijdens de eerste maanden van dit jaar nog in volle crisis zaten en we pas sinds kort geleidelijk uit het dal aan het kruipen zijn. Wie echt wil ondernemen, laat zich duidelijk door niets of niemand tegenhouden. Van zodra er een tikkeltje meer perspectief is, maken ze de klik. Als deze trend zich ook dit najaar doorzet, door het verder wegdeemsteren van de coronacrisis, gaan tegen eind 2021 andermaal alle startersrecords sneuvelen.”

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

MARTIN GARRIX & MOTI

Virus (How About Now)
18:57

JOHN SUMMIT

Show Me (feat. Hannah Boleyn)
18:54

KIM APPLEBY

Mama
18:48

YAZOO

Situation
18:44

JANET JACKSON

Together Again
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.