310.000 Rode Kruis-stickers verkocht

Johan Van Bever
12 mei 2021 - 13:43
310.000 Rode Kruis-stickers verkocht

Tijdens de tweede editie zonder verkoop op kruispunten hebben de Rode Kruis-vrijwilligers in Vlaanderen samen 310.000 stickers verkocht. Dat is maar de helft vergeleken met andere jaren.

De stickeractie is een begrip in Vlaanderen en de sticker zelf bestaat nu 60 jaar. Eind april verkopen de vrijwilligers stickers aan onder andere kruispunten om hun lokale werking te financieren. Een actie die doorgaans op succes kan rekenen waardoor lokale Rode Kruisafdelingen kunnen blijven investeren in onder meer eerstehulpposten, interventiekledij en opleidingen. het Rode Kruis Wichelen vond enkele winkels bereid om als verkooppunt dienst te doen. Het Rode Kruis Laarne kreeg van de gemeente een plekje op de vrijdagmarkt.

“Ondanks de alternatieve verkoopkanalen leert dit resultaat ons dat de kracht van vrijwilligers op kruispunten niet zomaar te compenseren is,” blikt woordvoerder Nena Testelmans terug. “We kijken nu uit naar een corona-vrije editie.

De impact van de twee corona-edities van de stickeractie is moeilijk in te schatten en is voor elke Rode Kruisafdeling anders. Ongetwijfeld zullen sommige Rode Kruisafdelingen aankopen of vernieuwingen noodgedwongen moeten uitstellen. Wie de lokale Rode Kruisafdelingen na de stickeractie nog wil steunen, kan dat door middel van een gift via www.rodekruis.be/injouwbuurt.

Laatst gespeeld op Accent

14:24
cover of SCATMAN JOHN with Scatman

SCATMAN JOHN

Scatman's World
14:21
cover of BRAHIM with I Wanna Be

BRAHIM

I Wanna Be
14:16
cover of SYLVER with When The Rain Begins To Fall.

SYLVER

When The Rain Begins To Fall.
14:12
cover of DEPECHE MODE with Enjoy The Silence

DEPECHE MODE

Enjoy The Silence
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.