32 kunstwerken op Lichtfestival

Johan Van Bever
25 november 2023 - 10:14
32 kunstwerken op Lichtfestival

De zesde editie van het driejaarlijkse Lichtfestival Gent, van woensdag 31 januari tot en met zondag 4 februari, haalt 32 lichtkunstwerken naar Gent, waarvan bijna de helft met een Gentse insteek. Van AI tot drones, satellietbeelden of zelfs glas-in-lood, het festival doet zijn pioniersrol opnieuw alle eer aan. Alle werken staan gebundeld op www.lichtfestivalgent.be.

Lichtfestival Gent presenteert 32 kunstwerken van lokale, nationale én internationale artiesten, zowel opkomend talent als gevestigde waarden. Ook deze keer zijn er heel wat publiekstrekkers. Zo zal de reusachtige rode bol van de Spaanse kunstenaar SpY de Schipperskaai domineren en zullen de kleurige zeepbellen van het Australische Atelier Sisu in Dok Zuid het mooie weer maken.

Maar het Lichtfestival is méér dan alleen spektakel. Bijna de helft van de werken heeft een Gentse insteek en er zijn tal van samenwerkingen met Gentse organisaties en bedrijven. Zo heeft Atelier Mestdagh, het oudste glazeniersatelier van België, een hand in de kunstwerken aan de stadshal en het Baudelohof, en werkt kunstenares Claudia Reh op dit moment samen met Gentse studenten, leerlingen, buurtbewoners en lokale verenigingen om de Sleepstraat in het blauw onder te dompelen.

Laatst gespeeld op Accent

06:08
cover of JOEL CORRY with Hey DJ

JOEL CORRY

Hey DJ
06:05
cover of KATE RYAN with Babacar

KATE RYAN

Babacar
06:02
cover of LOST FREQUENCIES with Rise

LOST FREQUENCIES

Rise
05:59
cover of LINKIN PARK with Friendly Fire

LINKIN PARK

Friendly Fire
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.