35% minder uitleningen in bibliotheken, maar niet bij Route 42

Johan Van Bever
26 januari 2021 - 11:19
35% minder uitleningen in bibliotheken, maar niet bij Route 42
De bibliotheken van Route42 hebben een opmerkelijke vaststelling gedaan tijdens de corona-periode. Er werden meer stukken ontleend dan voor corona.
 
Tijdens de pandemie, die in maart uitbrak, ontleenden de Vlaamse bibliotheken gemiddeld 35% minder stukken. In de bibliotheken van Route42 was dat precies omgekeerd, er werden meer stukken ontleend.
 
Dat heeft enerzijds te maken met het ruimer aanbod dat ontstond door het pilootproject ‘Regiobib’ en anderzijds door de aanpassing van de uitleensystemen. Er werd ook veel promotie gemaakt voor de afhaalbib en de online service is goed ingeburgerd bij de gebruikers.  Sinds nieuwjaar kunnen er ook e-boeken uitgeleend worden via de cloud-library en ook dat is intussen een succes. Men kan die boeken via een app op de telefoon zetten. Men heeft er dus geen e-reader meer voor nodig.
 
Het pilootproject ‘Regiobib’ is ook een schort in de roos. Maandelijks worden zowat 1.000 stukken uitgewisseld tussen de bibliotheken van Geraardsbergen, Herzele, Lierde, Oosterzele, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem. De volledige regionale collectie voor al de leners uit de 6 gemeenten is nu veel toegankelijker geworden. Als een boek, dvd of cd niet aanwezig is in de eigen bib, kan men dit eenvoudig via de online catalogus uit een andere gemeente reserveren. Twee keer per week verzorgt Route42 een milieuvriendelijke rondrit om de boeken op te halen en te leveren.

Laatst gespeeld op Accent

18:17
cover of CE CE PENISTON with We Got A Love Thang

CE CE PENISTON

We Got A Love Thang
18:14
cover of DAFT PUNK with Revolution 909

DAFT PUNK

Revolution 909
18:11
cover of KELLY FAMILY with I Can

KELLY FAMILY

I Can't Help Myself
18:07
cover of DONNA SUMMER with I Feel Love (Rollo & Sister Bliss Monster Mix Radio Edit)

DONNA SUMMER

I Feel Love (Rollo & Sister Bliss Monster Mix Radio Edit)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.