Filip Osselaer intrigeert met nieuw boek over Fuente: De man die doodging (vervolgens mosselen bestelde, de rekening vroeg en verdween)

Gepost door Fabian Tack op 21 november 2019 - 17:06

De man die doodging (vervolgens mosselen bestelde, de rekening vroeg en verdween). De Wetterse schrijver Filip Osselaer is niet aan zijn proefstuk toe als het gaat over wielerboeken schrijven. Zijn eerdere boeken ‘Freddy!’, ‘Lucien!’ en ‘De rivalen van Merckx’ werden succesvol onthaald. Op een van zijn lezingen die hij samen met Lucien Van Impe doet, kwam de  voormalige Spaanse topwielrenner José Manuel Fuente ter sprake. Hij was als typische Spaanse berggeit de grote rivaal van o.a. Eddy Merckx en Lucien Van Impe en stierf – volgens de officiële lezing – in 1996. Echter werd Van Impe zeven jaar later ,door een man die beweerde Fuente te zijn, gebeld en uitgenodigd voor een etentje in Geraardsbergen. Het werd een prettig gesprek over de wielertijd van toen, er werden zelfs foto’s genomen. Maar hoe kon dat? In 2017 volgde er zelfs een tweede uitnodiging. Leefde Fuente toch nog of hij was hij dood en had Van Impe te maken met een fantast?

Dit verhaal wekte meteen de nieuwsgierigheid van Filip Osselaer en dreef hem tot in Spanje. Osselaer sprak met de familie van Fuente, met getuigen en verscheidene betrokkenen. Filip Osselaer twijfelt in boek zelf aan de waarheid en laat de lezer ervan meegenieten De auteur vertelt het verhaal op zo’n intrigerende en mysterieuze manier dat je niet anders kan dan meegezogen worden in deze bijzondere zoektocht. Slaagt hij erin om (de echte) Fuente te onmoeten?

Herbeluister het interview en het verhaal hieronder:

Interview: Shana Van de Velde

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

XKYLAR

TALK2ME
22:18

ARMANI & GHOST

Airport
22:15

JONAS SCHMIDT

Show Me Love (feat. Laura Klein & Torok)
22:11

ASCO

Fortuna
22:07

CID, WESTEND

Let Me Take You (Extended Mix)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.