3,7 hectare bos erbij in Wetteren

Johan Van Bever
15 februari 2023 - 23:14
3,7 hectare bos erbij in Wetteren


Lokaal Bestuur Wetteren kocht 3,7 hectare gronden in de buurt van de Gereedstraat en de Meerkens om er meer dan 6.000 bomen te planten.

De gronden bevinden zich nabij de Oude Schelde in de Kastermeersen (Overschelde) in de aanloopzone naar de Kalkense Meersen. Deze percelen veranderen de komende jaren in een toegankelijk bos dat bestand is tegen het veranderende klimaat, met typische bomen van onze streek. Er zijn plannen om er dit najaar een geboortebos aan te planten.

Met gemiddeld 2.000 bomen per hectare, zet het lokaal bestuur in op een stevige, extra groene long voor de gemeente. 1 boom neemt gemiddeld tussen 10 en 40 kg CO2 op per jaar, dus dat komt de luchtkwaliteit en het klimaat zeker ten goede. Piet Van Heddeghem, bevoegde schepen: “Door deze interessante aankoop vergroten wij gevoelig de huidige bosoppervlakte in onze gemeente. Deze doelstelling stond bij de start van de nieuwe legislatuur in het beleidsplan. Ik ben dan ook zeer verheugd dat het bestuur de geschikte gronden kon vinden en aankopen”.

Er is gekozen voor een locatie bij water, waar bomen zoals zwarte els, witte els en een aantal wilgensoorten prima gedijen. Aan de bosranden komen struiksoorten zoals rode kornoelje, Gelderse roos of wilde kardinaalsmuts.

Lokaal Bestuur Wetteren zal de bomen planten in het najaar van 2023. De eerste jaren heeft zo’n nieuw bos vooral veel rust nodig om sterk te kunnen groeien. Het lokaal bestuur betrekt de inwoners van bij het begin en voorziet een gedeelte als geboortebos.

Laatst gespeeld op Accent

07:13
cover of WESTLIFE with If I Let You Go

WESTLIFE

If I Let You Go
07:10
cover of MARCUS & MARTINUS with Unforgettable

MARCUS & MARTINUS

Unforgettable
07:07
cover of HOLLYWOOD BEYOND with What

HOLLYWOOD BEYOND

What's The Colour Of Money
07:04
cover of BAZART, S10 with Onderweg

BAZART, S10

Onderweg
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.