5 nieuwe ‘Herstelbedden’ in het Leeuwenhof

Johan Van Bever
5 november 2023 - 9:14
5 nieuwe ‘Herstelbedden’ in het Leeuwenhof

Daklozen die medische nazorg nodig hebben na een opname of behandeling, kunnen sinds kort terecht in vijf nieuwe ‘herstelbedden’ in het Leeuwenhof in Drongen. Ze vinden er een stabiele plek om te revalideren, en krijgen er begeleiding van het OCMW in de zoektocht naar een eigen woonst of opvangtraject.

Uit de Gentse dak- en thuislozentelling van eind 2020 bleek dat een aantal daklozen medische problemen ervaren. Gentse ziekenhuizen en wijkgezondheidscentra signaleerden eerder al dat er geen aanbod is voor daklozen met nood aan medische nazorg, zoals wondverzorging of opvolging van medicatie. Het enige alternatief was tot nu toe een langere opname in het ziekenhuis of een verblijf in de nachtopvang, maar die is niet voorzien op dergelijke medische nazorg.

Daarom voorziet de Stad sinds kort, in samenwerking aan met Presbyterium Gandae vzw, vijf ‘herstelbedden’ in het Leeuwenhof in Drongen. Daklozen krijgen er professionele verzorging én begeleiding naar de gezondheidszorg en een stabiele woonplek. Zo verkleint het risico op langdurige medische problemen en vergroot de kans op een succesvol traject uit de dakloosheid. De dakloze moet wel akkoord gaan met de medische verzorging en de begeleiding. De vijf herstelbedden komen er dankzij een tussenkomst van het RIZIV, aangevuld met steun van de Stad Gent. De bewoners betalen een dagvergoeding.

Laatst gespeeld op Accent

21:55
cover of DOM DOLLA with Saving Up

DOM DOLLA

Saving Up
21:51
cover of ANDREW BRIX with Piano Euphoria

ANDREW BRIX

Piano Euphoria
21:49
cover of SAM GREEN FEAT. CARLA MONROE with Jam Inside Your Love

SAM GREEN FEAT. CARLA MONROE

Jam Inside Your Love
21:46
cover of CID & SAGE ARMSTRONG with The Function

CID & SAGE ARMSTRONG

The Function
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.