5 scholen werken met duurzaam voedsel

Johan Van Bever
3 april 2023 - 23:46
5 scholen werken met duurzaam voedsel

Al vijf scholen gaan aan de slag met duurzaam voedsel in het kader van het SchoolFood4Change-project. Zo mogen de kinderen van De Mozaïek naar een gratis kruidenierswinkeltje om hun brooddoos aan te vullen en leggen de leerlingen van Don Bosco een pluktuin aan. Nog vijftien scholen kunnen zich inschrijven.

‘SchoolFood4Change’ is een Europees project in samenwerking met Rikolto waarbij scholen een gratis traject van één jaar volgen om een duurzaam voedingsbeleid te ontwikkelen. In Gent kunnen in totaal twintig scholen zich inschrijven, vijf scholen hebben dat al gedaan: Go Lyceum! in de stationsbuurt, Don Bosco Sint-Denijs-Westrem en De Buurt, De Mozaïek en De Sassepoort in Sluizeken-Tolhuis-Ham.

In het project gaan leerlingen, leerkrachten en ouders samen met de Stad Gent en andere partners aan de slag met duurzaam voedsel. Dat leidt tot heel wat leuke resultaten: zo krijgen de kinderen van De Mozaïek elke middag gratis soep die ze mogen opfleuren met kruiden, croutons of kaas. De school heeft ook een gratis kruidenierswinkeltje met gezonde aanvullingen voor de brooddoos, zoals olijfjes, paprika of radijsjes.

Elke school kiest voor andere initiatieven. In het Go! Lyceum Gent willen ze de fruitoverschotten van lokale handelaars als gezonde tussendoortjes aanbieden, en bij Don Bosco Sint-Denijs-Westrem leggen ze een pluktuin met fruitbomen en een moestuin aan. Bovendien krijgen de leerlingen twee keer per week gratis soep gemaakt van groenteoverschotten van lokale supermarkten.

In het kader van het project heeft de Stad Gent ook beslist om de schoolmaaltijden in de Gentse stadsscholen en kinderopvang verder te verduurzamen. Er wordt gemikt op een aanbod met meer plantaardige eiwitten en meer producten uit de korte keten. In totaal gaat het om 4.000 maaltijden per dag.

Laatst gespeeld op Accent

08:50
cover of Jonas Blue & Sam Feldt with Rest Of My Life

Jonas Blue & Sam Feldt

Rest Of My Life
08:47
cover of LIL

LIL' BOW WOW

Bow Wow (That's My Name)
08:43
cover of SHAKESPEARS SISTER with Stay

SHAKESPEARS SISTER

Stay
08:40
cover of MARSHMELLO & KANE BROWN with Miles On It

MARSHMELLO & KANE BROWN

Miles On It
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.