6 miljoen euro subsidie voor restauratie Plateau-Rozier

Johan Van Bever
10 juni 2020 - 17:31
6 miljoen euro subsidie voor restauratie Plateau-Rozier

Matthias Diependaele, Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, kent een premie van 6 miljoen euro toe voor de restauratie van het Instituut der Wetenschappen met meteorologisch observatorium in Gent (Plateau-Rozier).

Al verschillende jaren werkt Universiteit Gent aan de totaalrestauratie van dit instituut. Het instituut is niet enkel een gebouw, maar is in zijn geheel een neoclassicistisch kunstwerk.

Dankzij de meerjarenovereenkomst die Universiteit Gent nu afsluit met de Vlaamse overheid kan ze de restauratiewerken verder opnemen. Met de premie zal de universiteit in de komende vier jaar de technische uitrustingen vervangen of aanpassen en broodnodige restauraties aan het gebouw uitvoeren zodat het gebouw in de toekomst in gebruik kan blijven om les in te geven.

Woensdag ontving Universiteit Gent een eerste schrijf van 2 miljoen euro. De universiteit zal deze premie gebruiken om de binnenkoer van Plateau-Rozier om te bouwen tot binnentuin. Het wordt een unieke zit-, ontmoetings- en studieplek voor de Gentse universiteitsstudenten. Ook de daken en de gevel van het aanpalend gebouw zullen een opknapbeurt krijgen.

Laatst gespeeld op Accent

17:33
cover of TINA COUSINS with Killin

TINA COUSINS

Killin' Time
17:30
cover of BILLIE EILISH with What Was I Made For?

BILLIE EILISH

What Was I Made For?
17:26
cover of ARSENAL with Melvin

ARSENAL

Melvin
17:22
cover of TIËSTO X MATHAME with Feel Your Ghost

TIËSTO X MATHAME

Feel Your Ghost
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.