7 gerenoveerde woningen worden sociaal verhuurd

Gepost door Johan Van Bever op 4 juli 2022 - 12:13

Om meer betaalbare woningen te realiseren, heeft de Stad Gent de aankoop gefinancierd van zeven leegstaande woningen. Citynest heeft ze gerenoveerd en ze worden nu aan een sociale prijs verhuurd via het Sociaal Verhuurkantoor Gent. 

De woning in de Jan Delvinlaan werd het meest ingrijpend gerenoveerd. Daar werd het gelijkvloers volledig opengewerkt tot één leefruimte. De woning is geschikt voor een groot gezin van zeven tot tien personen. Er werden in alle woningen ook extra inspanningen geleverd op het vlak van ontharding en vergroening. Daarnaast werd ook ingezet op extra isolatie en kreeg elke woning zonnepanelen.

Het project krijgt nog een vervolg. Sogent lanceert een nieuwe oproep naar private ontwikkelaars om renovatiewerken uit te voeren aan achttien woningen in Gent en Ledeberg. Het gaat om acht woningen in de Abrikoosstraat, zeven in de Kasteellaan en twee in de Langestraat in Ledeberg. Er is ook een nieuwbouwwoning voorzien op een braakliggend perceel in de Ledebergstraat in Ledeberg. Geïnteresseerde projectontwikkelaars kunnen tot 8 juli 2022 om 12 uur een aanvraag tot deelname indienen op de website van sogent.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

SAM RYDER

Somebody
13:11

ROLF SANCHEZ

Más Más Más
13:08

CARTOONS

DooDah!
13:05

LASGO

Out Of My Mind
13:02

NATHAN DAWE, ELLA HENDERSON

21 Reasons (Toyboy & Robin RMX)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.