Lantaarn met 50 windklokken

3 juli 2021 - 13:34 | auteur: Johan Van Bever

In het Citadelpark in Gent werd het kunstwerk ‘Happy 50th Anniversary’ van Clara Spilliaert onthuld.

De Gentse kunstenares en LUCA School of Arts studente Clara Spilliaert, geboren in Tokio, ging aan de slag met de Kotoji-lantaarn in het Citadelpark. Die lantaarn is een kopie van de beroemde lantaarn in het park Kenroku-en in Kanazawa en was een geschenk van Kanazawa. Met vijftig windklokken verwijst Clara naar de fūrin of windgongen die de Japanse huizen en tuinen sieren om het begin van de zomer in te luiden.

Het kunstwerk viert de 50 jaar oude vriendschapsband tussen Gent en Kanazawa. Het vriendschapsverdrag tussen de twee steden werd immers in 1971 getekend. Om dat te vieren, was er eerder al een online uitwisseling tussen chocolatiers, met als resultaat twee prachtige chocoladecreaties. Deze zomer is er nog een Jazz Summer Camp in Kanazawa en de fototentoonstelling ‘The Other Japan’ in Gent.

De onthulling van het kunstwerk is meteen ook het startschot van de openluchtexpo Publiek Park, georganiseerd door de Young Friends van het S.M.A.K. Van donderdag 1 juli tot en met zondag 4 juli kunnen wandelaars genieten van heel wat kunstwerken en interventies in het Citadelpark. Er zijn ook rondleidingen, performances en een concertreeks.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

TALK TALK

It's My Life
08:59

ERASURE

Take A Chance On Me
08:56

BILLEN TED

People Ain't Dancing (feat. Kah-Lo)
08:50

LADY GAGA

Alejandro
08:46

BLOC PARTY

The Girls Are Fighting
Bekijk meer platen