75 jaar Omloop: expo en fotocampagne

5 februari 2020 - 11:54 | auteur: Johan Van Bever

Omloop Het Nieuwsblad opent op zaterdag 29 februari 2020 niet alleen het wielervoorjaar, de wielerwedstrijd viert ook zijn 75ste verjaardag. Een expo in de Sint-Pietersabdij en foto’s in de etalages van de Gentse handelaars zetten die verjaardag in de kijker.

Er werden 75 foto’s uit de rijke geschiedenis van de wedstrijd geselecteerd en die zijn vanaf nu in de etalages van de Gentse handelaars te bewonderen. Het gaat zowel om foto’s uit een verder verleden als om sfeerbeelden van de start in Gent.

De unieke inlevingstentoonstelling ‘Heeren, vertrekt! In de kop van de Koers’ is te zien in de Gentse Sint-Pietersabdij. De expo loopt van 29 februari 2020, de dag van het startschot van Omloop Het Nieuwsblad, tot 26 juli 2020, na de ontknoping van de Tour de France. In de expo nemen vijf ervaringsdeskundigen, waaronder de oudste levende Ronde-winnaar Roger Decock en de legendarische sportdokter Yvan Vanmol, bezoekers mee achter de schermen van de koers.

De Stad Gent heeft een nieuwe overeenkomst afgesloten met Flanders Classics om ook de komende 6 edities gaststad te zijn voor de openingsklassieker. Nog tot en met 2025 zal Omloop Het Nieuwsblad zeker in Gent van start gaan.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

ANOUK

Woman
19:19

LIZZO

About Damn Time (Purple Disco Machine Remix)
19:15

ED SHEERAN

Shivers
19:12

KYGO, DNCE

Dancing Feet
19:08

NELLY

Hot In Herre
Bekijk meer platen