Studie huisvesting studenten

Gepost door Johan Van Bever op 6 juli 2021 - 15:41

Op vraag van de Stad Gent werd een studie uitgevoerd over studentenhuisvesting in Gent. Er werd ook een grootschalige enquête afgenomen bij de studenten. De eerste resultaten zijn nu bekend.

De druk op de woonmarkt in Gent is de laatste jaren sterk gestegen. De blijvende toename van het aantal studenten draagt hiertoe bij. In 20 jaar tijd kwamen er in Gent maar liefst 34.000 studenten bij, waarvan een belangrijk deel ‘op kot’, terwijl er in dezelfde periode slechts 3.800 erkende studentenunits bijkwamen.

In de studie werd ook een globale visie op studentenhuisvestingsbeleid uitgewerkt. Daaruit kwamen vijf ambities die ertoe moeten bijdragen dat Gent zowel als studentenstad als woonstad verder groeit: voldoende gereglementeerde studentenhuisvesting, studenten en bewoners leven samen in harmonie, studenten wonen in daartoe voorziene studentenhuisvesting, studentenhuisvesting is veilig en kwalitatief en het studentenhuisvestingsbeleid is effectief en efficiënt. Die ambities moeten nu uitmonden in beleidsacties.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

DANNY VERA

Roller Coaster
22:54

BLACK EYED PEAS

Let's Get It Started
22:50

GORILLAZ FEAT. TAME IMPALA AND BOOTIE BROWN

New Gold (DOM DOLLA REMIX)
22:47

ALOK

The Club Is Jumpin'
22:45

CAT BURNS

People Pleaser
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.