Studie huisvesting studenten

6 juli 2021 - 15:41 | auteur: Johan Van Bever

Op vraag van de Stad Gent werd een studie uitgevoerd over studentenhuisvesting in Gent. Er werd ook een grootschalige enquête afgenomen bij de studenten. De eerste resultaten zijn nu bekend.

De druk op de woonmarkt in Gent is de laatste jaren sterk gestegen. De blijvende toename van het aantal studenten draagt hiertoe bij. In 20 jaar tijd kwamen er in Gent maar liefst 34.000 studenten bij, waarvan een belangrijk deel ‘op kot’, terwijl er in dezelfde periode slechts 3.800 erkende studentenunits bijkwamen.

In de studie werd ook een globale visie op studentenhuisvestingsbeleid uitgewerkt. Daaruit kwamen vijf ambities die ertoe moeten bijdragen dat Gent zowel als studentenstad als woonstad verder groeit: voldoende gereglementeerde studentenhuisvesting, studenten en bewoners leven samen in harmonie, studenten wonen in daartoe voorziene studentenhuisvesting, studentenhuisvesting is veilig en kwalitatief en het studentenhuisvestingsbeleid is effectief en efficiënt. Die ambities moeten nu uitmonden in beleidsacties.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

FLUME, KAI

Never Be Like You
12:17

BENEE, GUS DAPPERTON

Supalonely
12:15

ALLE FARBEN, KEANU SILVA

Music Sounds Better with You
12:11

JUNIOR JACK

Stupidisco
12:07

MAROON 5

Memories
Bekijk meer platen