Luister Live

Studie huisvesting studenten

6 juli 2021 - 15:41

Op vraag van de Stad Gent werd een studie uitgevoerd over studentenhuisvesting in Gent. Er werd ook een grootschalige enquête afgenomen bij de studenten. De eerste resultaten zijn nu bekend.

De druk op de woonmarkt in Gent is de laatste jaren sterk gestegen. De blijvende toename van het aantal studenten draagt hiertoe bij. In 20 jaar tijd kwamen er in Gent maar liefst 34.000 studenten bij, waarvan een belangrijk deel ‘op kot’, terwijl er in dezelfde periode slechts 3.800 erkende studentenunits bijkwamen.

In de studie werd ook een globale visie op studentenhuisvestingsbeleid uitgewerkt. Daaruit kwamen vijf ambities die ertoe moeten bijdragen dat Gent zowel als studentenstad als woonstad verder groeit: voldoende gereglementeerde studentenhuisvesting, studenten en bewoners leven samen in harmonie, studenten wonen in daartoe voorziene studentenhuisvesting, studentenhuisvesting is veilig en kwalitatief en het studentenhuisvestingsbeleid is effectief en efficiënt. Die ambities moeten nu uitmonden in beleidsacties.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Bruce Springsteen

Glory Days
21:09

Kylie Minogue

Real Groove (met Dua Lipa)
21:05

Clouseau

Heb ik ooit gezegd
21:01

Dodgy

Good enough
20:59

Dead or Alive

You Spin Me Round (Like A Record)