8.000 raamposters over pleegzorg in Oost-Vlaanderen

Johan Van Bever
12 november 2023 - 9:29
8.000 raamposters over pleegzorg in Oost-Vlaanderen

In Oost-Vlaanderen zijn er 1.746 pleeggezinnen die een kind opvangen dat voor korte of lange tijd niet bij zijn ouders kan wonen. Dat zijn 1.746 verschillende gezinnen, grote en kleine gezinnen, van diverse origine, met elk hun eigen unieke samenstelling. En het is deze diversiteit aan pleeggezinnen die Pleegzorg Oost-Vlaanderen tijdens de Week van de Pleegzorg (10-19 november 2023) in de kijker wil zetten.

Pleegzorg werkte samen met de Gentse Illustratrice Eva Mouton, met een bijzondere poster als resultaat. Deze poster weerspiegelt mooi het thema van de Week van de Pleegzorg: diversiteit aan pleeggezinnen. Via allerlei kanalen roept de organisatie Oost-Vlamingen op om deze affiche aan het raam te hangen. “Zo hopen we pleegzorg tijdens onze week letterlijk in de kijker te zetten”, verduidelijkt Walter Leenders, regioverantwoordelijke van Pleegzorg Oost-Vlaanderen. “De ambitie is een poster in élke straat.”

Bij aanvang van de Week van de Pleegzorg heeft de organisatie reeds 8.000 pleegzorgposters verspreid in Oost-Vlaanderen. Via de eigen pleeggezinnen, medewerkers en via hun samenwerking met pleegzorggemeenten. Maar iedereen die de organisatie een warm hart toedraagt, kan een affiche aanvragen via www.pleegzorg.be. “We zijn enorm verheugd te zien dat pleegzorg een plekje heeft veroverd in zo veel harten.” aldus Leenders. “We begrijpen heel goed dat pleeggezin worden niet voor iedereen weggelegd is. Maar helpen kan ook eenvoudig zijn, door een poster op te hangen bijvoorbeeld.”

Leenders benadrukt dat de nood aan pleeggezinnen hoog blijft. “Er staan in onze provincie momenteel zo’n 247 kinderen en jongeren op de wachtlijst. We zoeken heel diverse gezinnen om hen een thuis te bieden.” Gezinnen met of zonder kinderen, alleenstaanden, LGBTQIA+, koppels, mensen met een beperking, jonge en oudere gezinnen, … Iedereen is welkom als pleeggezin.
Pleegzorg Oost-Vlaanderen zet immers sterk in op matching. “Door goed na te denken welk pleegkind,-jongere of -gast we bij welk pleeggezin plaatsen, vergroten we de kans op een succesvolle plaatsing waarbij alle partijen zich goed voelen”, vertelt Leenders. “Daarom doorlopen kandidaat-pleeggezinnen ook eerst een screeningsprocedure. Zo leren we ze goed kennen en we samen inschatten of pleegzorg bij hen past en in welke vorm.”

Wie interesse heeft om pleeggezin te worden, kan op de website van pleegzorg een infopakket aanvragen of zich inschrijven voor een infosessie. Tijdens de Week van de Pleegzorg gaat er op 14 november eentje door in een bijzonder divers jasje: in de Eyüp Sultan Moskee in de Kazemattenstraat in Gent.

Laatst gespeeld op Accent

18:43
cover of E-ROTIC with Max Don

E-ROTIC

Max Don't Have Sex With Your Ex
18:40
cover of COOLIO with Too Hot

COOLIO

Too Hot
18:36
cover of TWENTY 4 SEVEN with Slave To The Music

TWENTY 4 SEVEN

Slave To The Music
18:31
cover of CHAKA DEMUS & PLIERS with Tease Me

CHAKA DEMUS & PLIERS

Tease Me
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.