8 mei wordt digitaal herdacht

3 mei 2020 - 12:26 | auteur: Johan Van Bever

In Gent wil het 8 mei comité het einde van de tweede wereldoorlog en de bevrijding van de kampen toch herdenken en nodigt iedereen uit om op een of andere manier deel te nemen aan de plechtigheid.

Dit jaar zou het de 75ste verjaardag zijn van de overwinning op het facisme. Het Corona-virus heeft daar een stokje voor gestoken. Alles is afgelast. De schoolkinderen van de stedelijke freinetbasisschool Het Trappenhuis zouden dit jaar aan de plechtigheid deelnemen. De plechtigheid kan dus niet in zijn geplande vorm doorgaan, maar toch wil men deze gebeurtenis niet zo maar laten voorbijgaan.

Het 8-Mei-Komitee Gent nodigt alle muzikanten uit om een Vredeslied te spelen. Wie geen muzikaal talent heeft, kan gewoon een minuut stilte bewaren. Dat kan aan de deur, in het bureel, in de tuin, om het even op welke plaats men zich bevindt op 8 mei om 15 uur. “Hiermee betuigen we respect voor al diegenen die het slachtoffer werden van het Nazi-regime, en ook tevens een eerbetoon aan zij die gestreden hebben voor onze vrijheid,” zegt Jean-Pierre Goossens, voorzitter van het comité.

Wie wil meedoen, kan zich melden op corona@8meikomitee.gent . men maakt dan een filmpje en stuurt het op. Daar wordt dan een collage van gemaakt. Meer info staat op www.8meikomitee.gent .

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

ED SHEERAN

Sing
00:22

K3

Mango Mango
00:18

THE WEEKND

Save Your Tears
00:16

R3HAB

My Pony
00:12

ALL-4-ONE

I Swear
Bekijk meer platen