Gepost door Johan Van Bever op 14 mei 2022 - 8:18

De Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft de aanvraag voor het bouwen van de “Stationstuinen” vernietigd. Tegelijk verklaart de Raad de onderliggende verkavelingsvergunning voor de gehele stadsontwikkeling onwettig.

Het bouwproject “Stationstuinen”, gelegen vlakbij het station Gent Sint-Pieters, omvatte 2 torens van 80 m hoog en zou plaats bieden aan 223 appartementen, hotels en een restaurant. Het gebouw ging op dezelfde plaats komen waar eerder de Queen Towers, met OPTIMA als bouwpromotor, waren gepland.

Tijdens het openbaar onderzoek in 2020 hadden meer dan 50 buurtbewoners, samen met buurtcomité BuitenSporig, bezwaar ingediend tegen deze bouwaanvraag.

De Raad voor Vergunningsbetwistingen volgt de argumentatie van BuitenSporig. De Raad oordeelt dat, gelet op de omvang en de invulling van deze stadsontwikkeling, een milieueffectenrapport had moeten worden opgesteld. Aangezien dit niet gebeurd is, kunnen de effecten op de omgeving van deze grootschalige stadsontwikkeling niet worden beoordeeld.

De onwettige verkavelingsvergunning leidt op haar beurt tot de onwettigheid van de bouwvergunning. Dit geldt overigens ook voor alle vergunningen die reeds zijn verleend binnen deze zone A. Er is dus een nieuwe verkavelingsvergunning nodig. Volgens Buitensporig biedt dit kansen om voor deze nieuwe stationsbuurt duurzamere plannen op te stellen, met meer groenvoorziening en meer aangepast aan en ingebed in de buurt.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

ALLE FARBEN, KEANU SILVA

Music Sounds Better with You
04:34

CRAIG DAVID & GALANTIS

DNA
04:31

KYGO, ZARA LARSSON & TYGA

Like It Is
04:27

QUEEN

The Invisible Man
04:25

HANNAH WANTS FEAT. CLEMENTINE DOUGLAS

Cure My Desire
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.