9-jarige Gentse jongen illustreert boek

Johan Van Bever
26 februari 2020 - 18:47
9-jarige Gentse jongen illustreert boek

Op 7 maart verschijnt het boek ‘Graaf itti’, geschreven door Eef Rombaut uit Sint-Niklaas en de 9-jarige Leon Bullens uit Gent. Het is een intergenerationeel duo dat samen op zoek gaat naar wat rijkdom is. Eef analyseert de huidige samenleving op een begrijpbare manier in haar verhaal en Leon maakte de tekeningen voor het hele boek.

Op een boekvoorstelling van auteur Eef Rombaut leerden ze elkaar kennen. Leon was toen amper 6 jaar oud. Leon raakt e geïnspireerd door de verhalen van Eef en sloeg zelf aan het tekenen. Die tekeningen stuurde hij haar op. Eef vond dat ze met deze ontwerpen samen iets moois kunnen creëren. En zo geschiedde. Het resultaat is het boek ‘Graaf Itti’. Leon mocht volledig zijn ding doen en ging meteen aan de slag.

Leon kan op zijn jonge leeftijd dus al een boek achter zijn naam schrijven. ‘Graaf Itti’ is een ode aan de verbeelding en wil kinderen en volwassenen tonen dat ze door creativiteit hun identiteit kunnen onderstrepen.

Het verhaal gaat over een koning. Die zit in zak en as. Zijn schatkist is volledig leeg. Ten einde raad besluit de koning om een wedstrijd te organiseren onder zijn onderdanen. Hij hoopt ideeën te sprokkelen om zijn land nieuw leven in te blazen. Maar wanneer het zoveelste inspiratieloze idee wordt onderbroken door een klein jongetje, leert de koning dat nieuwe wind vaak uit heel onverwachte hoek komt.

De lancering van het boek vindt plaats op zaterdag 7 maart in bibliotheek Utopia in Aalst en kadert in het teken van de Jeugdboekenmaand, die dit jaar over kunst gaat. Van 14.30 tot 15 uur staat er een voorlees- en signeersessie gepland met Leon en Eef. Op 12 maart om 14 uur zal Leon in zijn school De Spiegel in Gent een workshop organiseren, zodat de hele school mee ondergedompeld wordt in het verhaal.

‘Graaf Itti’ kost €15,00 en wordt uitgegeven bij Van Halewyck.

Laatst gespeeld op Accent

11:40
cover of PET SHOP BOYS, DUSTY SPRINGFIELD with What Have I Done To Deserve This?

PET SHOP BOYS, DUSTY SPRINGFIELD

What Have I Done To Deserve This?
11:36
cover of GOLDBAND with You & Me

GOLDBAND

You & Me
11:33
cover of SHANE-D with Don

SHANE-D

Don't Let Me Down
11:31
cover of SAM FELDT with The Confession

SAM FELDT

The Confession
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.