9 december 2021: Gent smaakt – Sinter Kalaz – evenementenhal Wetteren

Johan Van Bever
8 december 2021 - 22:11
9 december 2021: Gent smaakt – Sinter Kalaz – evenementenhal Wetteren

Het culinaire evenement ‘Gent Smaakt’ heeft door corona al twee keer verstek moeten laten gaan, maar vindt volgend jaar normaal gezien opnieuw plaats. Het festival zal van 26 tot en met 29 mei 2022 naast de stadshal ook Klein Turkije en de Korenmarkt inpalmen. Gent Smaakt zet met eet- en drankkraampjes chefs en handelszaken uit de Gentse regio in de kijker. Het culinaire festival heeft in totaal al negen edities achter de rug, waarvan zeven onder de stadshal. Tijdens de vorige editie in 2019 genoten maar liefst 400.000 passanten van de sfeer. De vzw Smaakt heeft van de Stad Gent de opdracht gekregen om ook de komende drie jaar het culinaire festival te organiseren.


Yüksel Kalaz, PVDA-gemeenteraadslid in Gent, zorgt dit jaar opnieuw voor de bevoorrading van de Sint en de Kerstman. Dankzij tientallen gulle gevers kan “Sinter Kalaz” ook dit jaar opnieuw 200 kinderen blij maken met een cadeau. Als deel van de Winter van Solidariteit, een jaarlijkse campagne van de PVDA, lanceerde Kalaz begin oktober een oproep om speelgoed in te zamelen voor kansarme kinderen. Het ingezamelde speelgoed brengt hij naar sociale organisaties in het Gentse die kwetsbare gezinnen ondersteunen. Op de ronde van Kalaz, die nu al “Sinter Kalaz” wordt genoemd, staan dit jaar Styrka Secundair Onderwijs, vzw de Sloep, vzw Een Hart voor Vluchtelingen en vzw Lejo.

De eerstkomende drie jaar komt er zeker geen evenementenhal in Wetteren. De realisatie wordt naar de volgende bestuursperiode doorgeschoven. De realisatie van de evenementenhal stond in het zogenaamde Plan W, het meerjarenprogramma van de huidig bestuursploeg. Dat werd twee jaar geleden voorgesteld. Bij de evaluatie van het meerjarenplan heeft het schepencollege zich gerealiseerd dat de bouw ervan niet haalbaar is binnen de drie jaar. De gemeente wil eerst weten wat er allemaal nodig is in zo’n evenementenhal. Daarom werd de doelstelling aangepast. Het programma van eisen moet wel klaar zijn tijdens deze legislatuur. Een volgend bestuur zal dan moeten beslissen of die er al dan niet ook komt.

Laatst gespeeld op Accent

12:12
cover of AFROJACK & THERESA REX with Let Me Go

AFROJACK & THERESA REX

Let Me Go
12:10
cover of REGARD & ELLA HENDERSON with No Sleep

REGARD & ELLA HENDERSON

No Sleep
12:04
cover of U96 with Club Bizarre

U96

Club Bizarre
12:02
cover of FAMKE LOUISE with Switch

FAMKE LOUISE

Switch
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.