Aangepast parcours voor dernyfestival

Johan Van Bever
5 april 2023 - 23:19
Aangepast parcours voor dernyfestival

De werken aan de Zuidlaan hebben de komende maanden nog een grote impact op de mobiliteit en het leven in Wetteren. Ook het parcours van het traditionele Wetthra Dernyfestival op 4 september zal rekening moeten houden met de omleidingen.

Tijdens Wetteren Kermis – van 2 tot en met 7 september 2023 – is er een omleiding die loopt via de Molenstraat. Deze straat vormt al jaren het hart van de wielerwedstrijd achter derny’s, met start, aankomst en feesttent op het plein van de ‘Zeshoek’. Het zag er een tijdje naar uit dat er in 2023 geen dernyfestival zou kunnen plaatsvinden. Maar Wielerclub Wetthra en het Wetterse Lokaal bestuur sloegen de handen in elkaar en vonden een oplossing voor een aangepast parcours. Ook een plek om de tenten op te slaan en een veilige, mooie aankomstplaats werd gevonden.

Na een periode van onzekerheid zijn we heel blij te mogen aankondigen dat er onder voorbehoud van een akkoord tussen organisator Wielerclub Wetthra en de horeca op het parcours, ook in 2023 een editie van het Wetthra Dernyfestival zal zijn. De wedstrijd keert dit jaar terug naar haar roots met vip- en feesttenten op de parking van het station van Wetteren. Ook start en finish worden uitgetekend in de Wetterse stationsbuurt. Uiteraard willen we NMBS bedanken voor het begrip en de constructieve medewerking.


Het aangepaste parcours zal lopen via deze straten: Stationsplein, Jan Broeckaertlaan, Jozef Buyssestraat, Kerkstraat, Markt, Van Cromphoutstraat, Moerstraat, Felix Beernaertsplein en de stationsparking.

Laatst gespeeld op Accent

20:38
cover of DJ PHILIP with Moments

DJ PHILIP

Moments
20:35
cover of SUNNERY JAMES & RYAN MARCIANO with Don

SUNNERY JAMES & RYAN MARCIANO

Don't Stop It Now (feat. Leonie Meijer)
20:33
cover of HUGEL, LIRICO EN LA CASA & MERK & KREMONT with Marianela (Qué Pasa)

HUGEL, LIRICO EN LA CASA & MERK & KREMONT

Marianela (Qué Pasa)
20:29
cover of DJ MELVIN with L.O.I.S. (Radio Edit Club Mix)

DJ MELVIN

L.O.I.S. (Radio Edit Club Mix)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.