Aangepast parcours voor dernyfestival

Johan Van Bever
5 april 2023 - 23:19
Aangepast parcours voor dernyfestival

De werken aan de Zuidlaan hebben de komende maanden nog een grote impact op de mobiliteit en het leven in Wetteren. Ook het parcours van het traditionele Wetthra Dernyfestival op 4 september zal rekening moeten houden met de omleidingen.

Tijdens Wetteren Kermis – van 2 tot en met 7 september 2023 – is er een omleiding die loopt via de Molenstraat. Deze straat vormt al jaren het hart van de wielerwedstrijd achter derny’s, met start, aankomst en feesttent op het plein van de ‘Zeshoek’. Het zag er een tijdje naar uit dat er in 2023 geen dernyfestival zou kunnen plaatsvinden. Maar Wielerclub Wetthra en het Wetterse Lokaal bestuur sloegen de handen in elkaar en vonden een oplossing voor een aangepast parcours. Ook een plek om de tenten op te slaan en een veilige, mooie aankomstplaats werd gevonden.

Na een periode van onzekerheid zijn we heel blij te mogen aankondigen dat er onder voorbehoud van een akkoord tussen organisator Wielerclub Wetthra en de horeca op het parcours, ook in 2023 een editie van het Wetthra Dernyfestival zal zijn. De wedstrijd keert dit jaar terug naar haar roots met vip- en feesttenten op de parking van het station van Wetteren. Ook start en finish worden uitgetekend in de Wetterse stationsbuurt. Uiteraard willen we NMBS bedanken voor het begrip en de constructieve medewerking.


Het aangepaste parcours zal lopen via deze straten: Stationsplein, Jan Broeckaertlaan, Jozef Buyssestraat, Kerkstraat, Markt, Van Cromphoutstraat, Moerstraat, Felix Beernaertsplein en de stationsparking.

Laatst gespeeld op Accent

15:40
cover of MOGUAI, NORA VAN ELKEN, LOHRASP KANSARA feat. NORMAN ALEXANDER with New Day

MOGUAI, NORA VAN ELKEN, LOHRASP KANSARA feat. NORMAN ALEXANDER

New Day
15:33
cover of JAMES BROWN with Living In America

JAMES BROWN

Living In America
15:31
cover of KRIS KROSS AMSTERDAM, DONNIE, TINO MARTIN FEAT. ANDRÉ HAZES with Zomer In M

KRIS KROSS AMSTERDAM, DONNIE, TINO MARTIN FEAT. ANDRÉ HAZES

Zomer In M'n Bol
15:27
cover of WHITE WIDOW with Leaving

WHITE WIDOW

Leaving
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.