Aanpassing tijdelijke halte Lourdesstraat

3 juli 2021 - 10:13 | auteur: Johan Van Bever

Er komt een aangepaste route voor de bussen van De Lijn tijdens de wegenwerken in de Lourdesstraat. Dat vernam gemeenteraadslid Jef Van Pee (CD&V) na een vraag aan schepen Watteeuw (Groen). Deze omleiding loopt via de Groenstraat-Gentstraat. Hierdoor verhuist de vaste bushalte van de Lourdesstraat naar een tijdelijke bushalte die op deze route ligt, 500 meter verder. 

De vraag van Van Pee kwam er na enkele opmerkingen van verschillende buurtbewoners. De dichtstbijzijnde halte bleek immers 2 km verder te zijn, wat voor minder mobiele mensen te ver is. Het nieuws dat er een tijdelijke halte komt, is dan ook een hele opluchting voor de buurt.

‘De heraanleg in de Lourdesstraat is noodzakelijk, maar minder mobiele groepen zoals ouderen mogen niet het slachtoffer zijn van de afschaffing van de bushalte daar,” meent Van Pee. “Ik ben opgelucht dat er een aangepaste route komt waardoor mensen met bijvoorbeeld een rollator maar 500 meter in plaats van 2 km verder moeten wandelen gedurende de wegenwerken”.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

DB Boulevard

Point Of View
10:28

Nienke Goeiemorgen
10:23

LES G.O. CUL-TURE

Darla Dirladada
10:19

Jason Derulo

Take you dancing
10:17

Flemming

Zij wil mij
Bekijk meer platen